Uskoro izlazi novi dokumentarac o grupi Blur koji detaljno prikazuje nastanak njihova novog albuma

Film će se zvati 'New World Towers', po jednoj od pjesama albuma 'The Magic Whip'

Guitarist Graham Coxon (L), singer Damon Albarn (C) and bassist Alex James of the band blur perform on the stage of the Zenith, on June 15, 2015 in Paris. AFP PHOTO/JACQUES DEMARTHON
FOTO: AFP

Neočekivani povratnički album “The Magic Whip” grupe Blur bit će tema novog dokumentarnog filma naziva “New World Towers”. Film je ime dobio po jednoj pjesmi sa spomenutog albuma, koji je ujedno njihovo prvo izdanje u punoj postavi nakon čak 16 godina.

U fokusu dokumentarca bit će tri važna događaja koji su obilježili posljednje godine Blura; spontano eksperimentiranje u studiju u Hong Kongu iz kojeg se izrodio novi album, ovogodišnji veliki koncert u londonskom Hyde Parku i povratak u Hong Kong radi proslave izlaska “The Magic Whipa”.

Kritičari su bili zadovoljni albumom

Podsjećamo, frontman grupe Damon Albarn u jednom intervjuu kojeg je dao ovog proljeća otkrio je da su novi album snimili u malom studiju u Hong Kongu nakon što im je u zadnji trenutak bila otkazana svirka te su zapeli u gradu na 5 dana, i nisu imali ništa pametnije za raditi. Nakon što je “The Magic Whip” izašao u travnju, američki i britanski kritičari su bili poprilično zadovoljni. U UK-u mu je dodijeljena zlatna ploča za više od 100 tisuća prodanih primjeraka.

Dokumentarac “New World Towers” svoju će premijeru doživjeti u Londonu početkom prosinca, dok datum početka prikazivanja u ostatku svijeta još uvijek nije poznat. Ovo je već drugi film posvećen Bluru; 2010., godinu dana nakon njihove velike turneje, pojavio se dokumentarac “No Distance Left to Run” koji je analizirao povijest benda i odnose članova kroz brojne arhivske snimke.