Zbog političkih uvjerenja JK Rowling društvene su mreže opet iznimno aktivne

JK Rowling upravo je objasnila svoj jučerašnji istup na Twitteru

FOTO: AFP

Jučer smo pisali o svojevrsnom zlostavljanju čijeg je britanska autorica JK Rowling jučer bila žrtva. Jedan ju je korisnik socijalne mreže twitter napao zbog toga njenih ideoloških uvjerenja. Ona je, naime, gorljiva zagovornica velikobritanskog jedinstva i teritorijalne cjelovitosti koju propagira lijevo orijentirana Stranka rada. Kad je prošle godine u Škotskoj bio organiziran referendum o istupanju iz unije i proglašenju samostalnosti, ona je donirala milijun funti kampanji za ostanak Škotske u Velikoj Britaniji.

Rowling se opet oglasila po tom pitanju i jasno dala do znanja da se svojim zlostavljačima suprotstavila kad su pregazili granicu osobnoga nazvavši je izdajicom.“Mjesecima sam ignorirala i blokirala ljude koji su me zlostavljali na twitteru. Ovaj je tjedan moja osobna granica pregažena u trenutku kad sam nazvana izdajicom. Ne osjećam nikakvu odgovornost da prešutim takvo ponašanje zbog imagea bilo koje političke stranke. Nije uvijek zabavno biti poznata žena na Twitteru i duboko vjerujem u to da se zlostavljačima treba suprotstaviti“, poručila je Rowling.

Svoju je veličinu dokazala kad je svojim političkim neistomišljenicima dala do znanja da s njima dijeli velik dio uvjerenja doli onoga da bi se Škotska trebala otcijepiti od Velike Britanije.