Argumenti protiv Istanbulske sve su bolji, Culej viče da ljudi zbog nje iseljavaju. Da, u zemlje gdje je na snazi

Osebujni HDZ-ovac napao je Istanbulsku, a okomio se i na zastupnika Glasa da radi za Udbu

ZADNJA IZMJENA: tra 13, 2018
Foto: PIXSELL

HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej upravo je održao presicu u Saboru na temu, kako je kazao, vrijeđanja vjerskih osjećaja. Culej je, očekivano, ponovno napao Istanbulsku konvenciju koja će danas biti ratificirana i ponovio da će biti protiv.

Čak je spomenuo Konvenciju i polemike koje su se stvorile oko nje u kontekstu odlaska mladih iz Hrvatske. “Mladi ne odlaze samo zbog posla, idu zbog ove harange, ovih podjela. Ove podjele nisu donijele ništa dobro”, rekao je Culej.

Možda bi bilo dobro HDZ-ovog zastupnika podsjetiti da su zemlje u koje odlaze mladi većinom one koje su ratificirale Istanbulsku konvenciju, recimo Njemačka je to napravila početkom ove godine, a Istanbulska je ratificirana i u Austriji, Italiji, Francuskoj, Švedskoj, Sloveniji.

Napao zastupnika Glasa da radi protiv Crkve

Culej se nije baš najbolje snašao kada su ga danas pitali kako to da je Istanbulska kojoj se toliko protivi bila dio programa HDZ-a čiji je zastupnik. “Onoga trenutka kada sam ušao na izbore, bio sam predstavnik 10.000 glasača. Jesu li oni pročitali Istanbulsku, jeste li vi pročitali ili bilo tko od nas?” kratko je rekao Culej.

Nastavak današnje Culejove presice nije prošao bez spominjanja Udbe pa je tako zastupnika Glasa Gorana Beusa Richembergha optužio da je vrijedno radio kao špijun zloglasne tajne službe, a novinarima je podijelio i dokumente koji, tvrdi, dokazuju da Beus osim za Udbu radi i protiv Crkve.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3206 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program