Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Bivši ministar Pavić zbog kupovine parfema i vina prijavljen Povjerenstvu za sukob interesa

Pavić je potrošio 7.071,59 kuna koje je kasnije vratio na račun ministarstva

FOTO: Sandro Lendler

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dobilo je prijavu protiv bivšeg ministra Marka Pavića zbog afere koju je otkrio Telegram, potvrđeno je HRT-u.

Pavić je prijavljen jer je na račun Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kupovao parfeme, vina i dezodoranse. Na navodne poklone je s privatne kartice potrošio 7.071,59 kuna, a za taj iznos je od Ministarstva naknadno tražio povrat.

Tvrdio da su pokloni za europske kolege

Pavić je tvrdio je da je te proizvode kupovao kako bi ih poklonio europskim ministrima i drugim europskim dužnosnicima s kojima je Ministarstvo, kojem je bio na čelu, surađivalo tijekom hrvatskog predsjedanja EU-om. Tvrdio je kako je poklonima htio dati “osobni touch”.

U jednoj verziji objašnjenja Ministarstvo se pozivalo i na ograničeni broj protokolarnih poklona pripremljenih za predsjedanje Unijom.

Novac vratio na račun Ministarstva

Iznos koji je potrošio na poklone, Pavić je naknadno vratio na račun Ministarstva. Javnost je o tome obavijestio na Facebooku, a u istoj objavi napisao je i kako je 7.000 kuna vratio “zbog insinuacija i uvreda na osobni račun kojima je izložen”.

Ministar nije dodatno pojasnio zašto je, ako je vino, parfeme i dezodorans kupovao kao poklone uime ministarstva, taj isti novac na kraju vratio.