Politika & Kriminal

Bivši šef Holdinga Vuković demantira da je tražio sastanak s Juričanom i Benčić: 'Toliko o dosljednosti gradonačelnika u iznošenju činjenica'

04.02.2020., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj ispred zgrade Vlade, povodom podizanja kaznene prijave protiv ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zagreb koja je odbacila zahtjev za udomiteljstvom gay paru govorili su Dario Jurican, Daniel Martinovic i Sandra Bencic.
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Bivši član Uprave zagrebačkog Holdinga Ante Samodol prošlog tjedna je iznio niz optužbi na račun nove vlasti i Nadzornog odbora, prozvavši ih za prijestupe od političkog kadroviranja do vođenja poslova mimo zakonskih ovlasti. Svi navodi iz njegovog bloga još nisu razjašnjeni, a novinari su na današnjoj presici zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću postavili nekoliko pitanja ulozi Darija Juričana u priči o smjeni Vukovića i Samodola.

Naime, Samodol je u blogu ustvrdio da je Juričan 4. listopada došao u Zagrebački Holding, odakle je Nikolom Vukovićem potom otišao k Sandri Benčić u sjedištu Možemo. Sve se navodno odvijalo nedugo prije službenog razrješenja Samodola i Vukovića iz Uprave Holdinga. Samodol tvrdi da su Benčić i Juričan predlagali Vukoviću da pronađu formulaciju kojom bi se objasnila njihova smjena, te nudili mjesto savjetnika Uprave, što je on odbio.

Novinari su danas pitali Tomaševića zašto su se Benčić i Juričan sastajali s tadašnjim članom Uprave Holdinga. “Oni su, koliko sam shvatio, na taj sastanak otišli na molbu Vukovića, zašto je to počelo izlaziti, pitajte njih. Taj sastanak je bio nakon naše odluke o razrješenju”, kazao je Tomašević. Pressica nije ni završila, a Nikola Vuković je medijima poslao demantij na gradonačelnikove tvrdnje.

Vuković: ‘Nisam imao nikakav interes za sastankom’

Vuković je prvo ustvrdio da Juričan ni na koji način nije sudjelovao u njegovom imenovanju na mjesto predsjednika Uprave. “U čitavom tom razdoblju s njim sam se susreo samo jednom i to zadnjeg dana moje dužnosti 4. listopada kad je sve bilo gotovo. Juričan je pokušao djelovati kao posrednik u ‘mirnom razlazu’ pa ma što to značilo. U tome nije ni mogao uspjeti, ali je barem ostao svjedok susreta s gospođom Benčić”, rekao je Vuković i tako potvrdio ono što je u blogu napisao Samodol.

Potom se okrenuo onome što je danas rekao gradonačelnik Tomašević, kazavši da je Tomašević dvaput ponovio neistinu da se taj susret dogodio na njegovo traženje. “Odlučno demantiram taj navod, za što postoje svjedoci. Nisam imao nikakav interes za taj sastanak ali sam otišao iz pristojnosti i gospođa Benčić mi je zahvalila što sam došao. Toliko za sada o dosljednosti gradonačelnika u istinitom iznošenju ‘činjenica’”, poručio je Nikola Vuković.

Novinarka N1 je na kraju pressice Tomaševiću rekla kako je Vuković poslao demantij informacije da je sastanak s Juričanom bio na njegovo traženje. “Informacija koju ja imam je da je bilo na njegovo traženje i to je to”, odgovorio je na to kratko Tomašević.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu