Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Bizarna inicijativa Ivana Lovrinovića. Poziva da se nastavi plaćati kunama 'sve do njihovog službenog povratka'

'Moramo iz optjecaja izbaciti sve one koji su maknuli kunu'

05.07.2020. Zagreb -  Docek izbornih rezultata u stozeru koalicije Dosta pljacke u Bisackoj ulici 14. Ivan Lovrinovic. rPhoto: Matija Habljak/PIXSELL
FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Bivši zastupnik u Saboru te nekadašnji dekan Ekonomije, Ivan Lovrinović, poznat po neobičnim ekonomskim idejama, izašao je s novom inicijativom. Lovrinović se najprije na Facebooku pohvalio da je našao proizvod koji je platio kunama iako je bivšu hrvatsku valutu 15. siječnja definitivno zamijenio euro.

“Danas sam od Maria iz Garešnice kupio vrhunsku domaću svinjsku kobasicu. Platio sam kunama iako su kunu maknuli iz optjecaja. Malu razliku sam doplatio u naturi, odnosno bocom moga mladoga vina”, piše Lovrinović.

Ima ideju i za OPG-ove

Bivši dekan ekonomije nije stao na toj transakciji. Koliko se može razabrati iz njegove objave, Lovrinović predlaže uspostavu paralelnog sustava plaćanja u kojem bi se koristile isključivo kune. “Mario će kunama dalje kupiti ono što mu bude trebalo od druge osobe koja prihvaća kune i tako u krug. Bitno je da kune ne dođu u banku jer onda izlaze iz optjecaja. A to je moguće. Sve do ponovnog, službenog povratka kune. Do tada moramo iz optjecaja izbaciti sve one koji su maknuli kunu”, objasnio je.

Uz to, Lovrinović predlaže organiziranje sajmova na kojima bi se proizvodi OPG-ova plaćali kunama. “Sve je više prijedloga da se organiziraju povremeni lokalni sajmovi OPG-ovca na kojima bi se plaćalo samo kunama. Jeste li zainteresirani?”, upitao je pratitelje na Facebooku.

KUNE I DALJE U OPTJECAJUDanas sam od Maria iz Garešnice kupio vrhunsku domaću svinjsku kobasicu. Platio sam kunama…

Posted by Ivan Lovrinović on Sunday, January 15, 2023

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više