Politika & Kriminal

Javile su se još dvije Škarine žrtve. Njihove ispovijesti zbilja su mučne, kažu da ga nisu prijavile iz straha

Dvije nove žrtve progovorile su tek kada je Damir Škaro završio u istražnom zatvoru

FOTO: Provjereno/Screenshot
Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Nakon što je Damir Škaro, bivši HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik Auto Kluba Siget završio u istažnom zatvoru zbog sumnje da je silovao svoju tajnicu, medijima su se javile još neke njegove žrtve.

Provjereno Nove TV u večerašnjoj emisiji donosi ispovijesti još dviju žena koje opisuju što su sve proživljavale dok su radile sa Škarom. Jednu priču je iznijela njegova bivša suradnica, a drugu majka žene koja nije mogla stati pred kamere.

Seksualno uznemiravanje

Svoje iskustvo sa Škarom mlada je žena svojoj majci otkrila tek nakon što je on završio u istražnom zatvoru. Majka, koja je također željela ostati anonimna, za Provjereno je ispričala kako joj je kćer šutjela jer se bojala Škare.

“Kaže ‘ja bi tebi lizao pi**u dok ne svršiš i ti bi u sekundi svršila. Znaš ti, ja bi tebe je**o da ti sedam dana ne bi stajala na nogama, da ne bi mogla na noge stat”, priča majka djevojke koja je te Škarine riječi slušala prije godinu dana.

Šutnja zbog straha

Majci je ispričala da u tom trenutku nije bila sama, ali da se nitko ništa nije usudio reći.

”Ona je o tome meni šutjela jer se boji. Bojala se onog trenutka kad je vidjela reakciju ostalih cura na samo njegovo prisustvo. Mama, ti ne bi mogla vjerovat’ da se čovjek može pretvoriti u čudovište u roku od par minuta”, prepričala je ženina mama za Provjereno.

Prijetnje suradnici

Loše iskustvo sa šefom Autokluba imala je još jedna žena, koja je u Autoklubu Siget radila mjesec dana kao vanjski suradnik. O onom što je proživjela također nije govorila iz straha. Od Škare je tražila da joj plati odrađene usluge, no nakon toga je, tvrdi, uslijedila prijetnja.

“Rekao je da sam samohrana majka i da dobro boksa i da bih trebala malo paziti na svoju kćer. Nakon toga me bilo strah za mene i za kćer i odustala sam od bilo kakvih potraživanja“, priča bivša suradnica dodajući kako joj je već ranije prijetio da ima jako puno veza.

Za Provjereno je prepričala kako joj je jednom prilikom bez uvijanja rekao da bi trebala paziti što i s kim razgovara jer će ju uništiti ako ga u bilo kojoj prilici spomenu. „Kad ti se netko prijeti djetetom, osjetiš žalost jer si sam, a onda i bijes, ali strah je puno jači i ne poduzimaš apsolutno ništa“, dodaje.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu