Kakva slučajnost! Navodni favorit za šefa Srebrnjaka prošli mjesec je izašao iz Bandićeve stranke, kad je krenula drama

Dr. Dragan Korolija Marinić jedan je od šest kandidata za bivše mjesto dr. Nogala

ZADNJA IZMJENA: sij 23, 2020
Foto: PIXSELL

Danas se bira novi ravnatelj bolnice Srebrnjak. Među šestero kandidata, od kojih bi jedan trebao zamijeniti nedavno naprasno i u neobičnim okolnostima smijenjenog dr. Boru Nogala, nalazi se i dr. Dragan Korolija Marinić, kirurg u Institutu za tumore. Gospodina mediji ističu kao najizglednijeg kandidata za mjesto šefa bolnice, ponajviše zbog njegove evidentne povezanosti s gradonačelnikom Bandićem.

Doktor je, naime, sam danas priznao da je donedavno bio član njegove stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, koju je ekspresno napustio kad se počela razvijati afera sa Srebrnjakom. Naime, ravnatelj Nogalo smijenjen je početkom prosinca, Korolija Marinić sad priznaje da je u istom mjesecu izašao iz Bandićeve stranke.

 

Bio je 17 godina u SDP-u

Dakle, odgovarajući danas na pitanja novinara dr. Koralija Marinić je kazao kako trenutačno nije član ni jedne stranke, a na pitanje je li bio član, odgovorio je kratko da jest, ali da je izašao. Tek na inzistiranje novinara da kaže u kojoj stranci je bio, Koralija Marinić je rekao da je u prosincu napustio Stranku rada i solidarnosti.

Inače, Korolija Marinić je svojedobno bio član SDP-a koji je 2017. odlučio napustiti, nakon 17 godina. Dvije godine ranije, 2015., bio je zamjenik tadašnjeg ministra zdravstva Siniše Varge, koji je danas također saborski zastupnik Stranke rada i solidarnosti.

Tko se sve natječe za poziciju

Za mjesto novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, osim dr. Dragana Koraliju Marinića, natječu se i bivši šef Nogalo, v. d. ravnatelja Ivana Đerek Dubravčić, obiteljski liječnik dr. Marko Brkić te liječnice iz bolnice prof. dr. Mirjana Turkalj i doc. dr. Romana Gjergja Juraški.

Nogalo je iznenada smijenjen početkom prosinca, uz optužbe da je 2012. godine zaposlio nekoliko liječnika bez odobrenja Ministarstva zdravstva i Grada Zagreba. Bivši šef bolnice sve odbacuje i tvrdi da je žrtva “moćnih interesnih skupina koje se žele dočepati projekta vrijednog 60 milijuna eura, ali i vrijednih 80 tisuća kvadrata zemljišta u vlasništvu bolnice”.

Zdravka Grund
Telegram autor
1761 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program