Politika & Kriminal

Neodlučni Tolušić opet ima novu verziju. Ovo s krovom, prozorima i klimom mu je zapravo roštiljčić

Potpredsjednik Vlade jutros je ponudio objašnjenja za svoje postupke koja se malkice razlikuju od sinoćnje verzije

Ministar Tolušić, kako smo izvještavali, marljivo istupa u medijima, nudeći objašnjenja za dramatične nepravilnosti koje je Telegram otkrio u njegovoj imovinskoj kartici. Sinoć je tako za Jutarnji izjavio kako se pri upisu kuće u imovinsku karticu konzultirao s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa i dobio od njih uputu da se upisuje samo kvadratura stambene površine te da nije potrebno upisivati garažu i pomoćne objekte.

Novo jutro, nova teorija

Jutros je međutim ponudio novu verziju prema kojoj se zapravo jučer, nakon objave Telegramovog otkrića, raspitivao treba li prijaviti i garažu te pomoćni objekt. Taj pomoćni objekt koji spominje, u naravi je kuća od 121 kvadrat, s krovom, prozorima i klimom. Na upit novinara što radi u tom pomoćnom objektu, jutros je odgovorio da roštilja.

Ministar je danas ponovno ustvrdio kako njegova kuća nema 300, nego 150 kvadrata, a novinarima je rekao neka pitaju građevince da im objasne razliku između bruto i neto kvadrature. Problem međutim nije u brutu i netu, nego mu je jedna kuća manja nego je prijavio, a drugu je naprosto zatajio Povjerenstvu za sukob interesa. Jer prema katastru, možda treba još jednom spomenuti, dvije kuće na njegovom zemljištu imaju 451 četvorni metar, dakle otprilike triput više nego je prijavio.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu