Pomoćnik Tome Medveda odlazi iz Ministarstva nakon Telegramovog otkrića

Nenad Križić razriješen je na zatvorenoj sjednici Vlade

ZADNJA IZMJENA: sij 17, 2019

Nenad Križić, pomoćnik Tome Medveda, odlazi iz Ministarstva nakon Telegramovog otkrića da je nagovarao gospodina Marija Vrbanića da provalom u stan riješi svoj stambeni problem. “Razriješen je na zatvorenom dijelu sjednice, na osobni zahtjev”, priopćili su maloprije iz Vladina ureda za medije.

Slučaj se rasteže od ponedjeljka 14. siječnja, kada je Telegramov Drago Hedl otkrio priču. “Nebrojeno sam puta razgovarao s pomoćnikom ministra branitelja Nenadom Križićem, a u nekoliko navrata i sa samim ministrom, Tomom Medvedom, da mi pomognu u stambenom zbrinjavanju”, ispričao nam je hrvatski branitelj Mario Vrbanić (49), koji živi u Vukovaru u unajmljenom stanu i kaže, nema nikakvih stalnih prihoda.

Ministarstvo je danima tvrdilo da je sve OK

Tvrdi, dobio je bezbroj obećanja, a onda mu je pomoćnik ministra Križić rekao kako će razgovarati s državnim tajnikom Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Nikolom Mažarom, da ”malo okrene glavu” i dopusti Vrbaniću da provali u neki od praznih stanova. Nevjerojatnu tvrdnju kako u Ministarstvu hrvatskih branitelja pokušavaju riješiti stambene probleme, nagovarajući branitelje da provalom u stanove riješe krov nad glavom, Vrbanić je potkrijepio SMS porukama koje je razmjenjivao s Medvedovim pomoćnikom, Nenadom Križićem.

Ministar ga je danima branio u javnosti. U izjavi za Telegram u utorak 15. siječnja napisali su kako “ne vide razlog za njegovu smjenu”, no jučer je DORH potvrdio kako sada već bivšeg pomoćnika istražuje policija. Drago Hedl je, nadalje, jučer objavio tekst u kojem je detaljno prepričao kako je gospodin Križić pokušavao sanirati štetu pa je prije objave teksta dojurio u Osijek i zvao našeg novinara na ručak. Ako ste propustili tu priču, a zanima vas, možete je pronaći ovdje.

Ministarstvo branitelja danima nas je pokušavalo demantirati dopisima, no gospodin Križić danas je, dakle, otišao.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program