Politika & Kriminal

Šef županijskog HDZ-a o aferi iz Požege koju je razotkrio Telegram: 'Ne djeluje dobro, poduzet ćemo mjere'

Glavić je pokušao objasniti zašto o postojanju snimke nije upozorio središnjicu stranke

06.06.2020., Pozega - Premijer Andrej Plenkovic s ministrima u Pozesko - slavonskoj zupaniji, gdje sudjeluje na sjednici zupanijskih odbora HDZ-a. Andrej Plenkovic, Zeljko Glavic. 
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Požeško-slavonske županije Željko Glavić komentirao je aferu u koju su umiješani gradonačelnik i dogradonačelnik Požege. Priču je pokrenuo Telegram objavivši detalje razgovora tijekom kojeg su gradonačelnik Požege i saborski zastupnik Darko Puljašić, te njegov zamjenik, dogradonačelnik Mario Pilon, nagovarali direktora gradske požeške tvrtke Komunalac, Josipa Viteza, s kim će raditi poslove na energetskoj obnovi višestambenih zgrada. Danas smo objavili i snimku kompromitirajućeg razgovora.

„Vjerujem da će institucije kvalitetno odraditi posao i da će se razjasniti o čemu se radi. Ali na temelju ovoga što ste objavili i što čitam, ne djeluje mi dobro i veoma je ozbiljna stvar. Stranka će donijeti svoj sud i sigurno je da će poduzeti odgovarajuće mjere. HDZ kao stranka na vlasti ne štiti nečasne radnje“, kazao je Glavić za 24 sata, list koji je jučer također objavio dio razgovora u kojem HDZ-ovci vrše pritisak na direktora Komunalca.

Znao je za snimku

Glavić je za 24sata priznao da je za postojanje snimke znao i prije nego što je Telegram objavio da ona postoji, no tvrdi da nije znao što je sve na njoj. „Nisam ni približno znao što je na snimkama i nije ni izbliza izgledalo ovako kako sada čitam. Bio mi je dostupan jedan isječak koji nije imao ni približno ovoliku težinu. Nije izgledalo simpatično, ali nije izgledalo ni približno ovako ozbiljno“, rekao je.

Osvrnuo se i na kritike iz stranačkih krugova kojima je izložen zbog toga što središnjicu HDZ-a nije upozorio na postojanje snimke, iako je za nju navodno znao i prije parlamentarnih izbora u srpnju. „Čekao sam i da institucije odrade svoj posao jer postoje puno priča za koje se tek mora dokazati da su istinite. Da sam znao za cijeli sadržaj, sigurno bi upozorio središnjicu“, rekao je šef županijskog HDZ-a.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu