Politika & Kriminal

Idući tjedan bit će izabran ministar branitelja, a sve se više priča kako će to biti jedan od ove trojice kandidata

Josipa Rimac potvrdila je za tportal da se i njezinim imenom spekuliralo

14.12.2015., Zagreb - U hotelu Panorama odrzana sjednica predsjednistva HDZ- a. Milijan Brkic.
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Josipa Rimac potvrdila je da se njenim imenom spekulira kao jednim od potencijalnih kandidata za ministra branitelja, no ujedno je otkrila i zašto se ne smatra baš najboljim kandidatom za tu poziciju.

“Da, spekulira se, a ja vjerujem da će braniteljska populacija i stranačko vodstvo iznjedriti najboljeg kandidata. U braniteljskoj populaciji ima puno onih koji tu dužnost mogu obnašati. Kao gradonačelnica grada u kojem se obilježava najvažniji dan hrvatskih branitelja odlično sam surađivala sa svim udrugama i zajedno smo promicali istinu o Domovinskom ratu. To je moj doticaj s braniteljskom populacijom jer kao što znate, u vrijeme Domovinskog rata bila sam dijete, a ta časna dužnost pripada onima koji su stvarali Hrvatsku”, rekla je bivša gradonačelnica Knina za Tportal.

Tri favorita za ministra

PXL_241015_11980765
Josipa Rimac (HDZ), bivša gradonačelnica Knina PIXSELL

Odluka o nasljedniku Mije Crnoje, koji je zbog afera dao ostavku na mjesto ministra nakon samo 6 dana mandata, trebala bi biti donesena sljedeći tjedan.

Kako Novi list neslužbeno doznaje, tri su kandidata u igri za čelno mjesto braniteljskog resora. To su glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, stožerni brigadir Božo Kožul, te ravnatelj Hrvatskog memorijalnog dokumentacijskog centra Ante Nazor.

Brkić je u srijedu iznenadio zamrzavanjem svojeg saborskog mandata. Iako je rekao kako je to napravio kako bi se mogao posvetiti unutarstranačkim obvezama u HDZ-u, nije otvoreno negirao mogućnost da postane ministar branitelja, već je dao vrlo zanimljiv odgovor. Prethodno se kao jednog od kandidata spominjalo bivšeg zastupnika HDZ-a Zvonka Milasa, međutim on je sam negirao tu mogućnost.

Nastavite čitati