Politika & Kriminal

Žena sa splitskog područja silovala sina kad je imao 7 godina. Osuđena je na 4 godine i 11 mjeseci zatvora

Presuda je donesena na Županijskom sudu u Splitu

06.11.2019., Split - Pucnjava na Spinutu, neposredno u blizini osnovne skole.
Photo: Milan Sabic/PIXSELL
FOTO: Milan Sabic/PIXSELL/Ilustracija

Županijski sud u Splitu proglasio je krivom 47-godišnju ženu zbog počinjenja dva kaznena djela nad vlastitim sinom. Riječ je o spolnom odnošaju koji se dogodio u vrijeme dok je dječak imao sedam godina, te spolnoj zlouporabi djeteta desetak godina kasnije. Zbog tih djela osuđena je na četiri godine i 11 mjeseci zatvora, piše Dalmacija danas.

Cijeli slučaj, piše portal, razotkriven je 2018. godine, kada je majka dječaka završila u zatvoru nakon čega joj je određena mjera zabrane kontaktiranja sa sinom. Ubrzo potom podignuta je i optužnica zbog seksualnog zlostavljanja.

Za što je osuđena?

U današnjoj presudi, navodi portal, stoji da su se prva zlostavljanja odvijala tijekom 2007. i 2008. godine, kada je majka sinu, unatoč njegovom negodovanju, skidala odjeću te stavljala njegov spolni organ u usta.

Desetak godina kasnije, tijekom proljeća i ljeta 2018. godine, u desetak navrata ga je prisilila na spolne odnose, uz prijetnju da će ga fizički kazniti, ali i da će ga otjerati iz obiteljskog doma.

Žena nije bila na izricanju presude, a tijekom suđenja, piše portal, branila se izjavama kako je sve izmišljeno, odnosno kako je sina na sve nagovorio njen bivši suprug od kojeg se razvela prije 15-ak godina. Danas punoljetni mladić ne živi s njom.

Nastavite čitati