Andrej Kramarić sada je i službeno igrač Hoffenheima, kaže da još nije došlo vrijeme za njegov povratak u Dinamo

'Nisam tip klasičnog napadača koji stoji u napadu i čeka loptu.'

FOTO: Screenshot/Screenshot

Popodnevni sati srijede donijeli su službenu potvrdu, napadač Leicester Cityja i hrvatske nogometne reprezentacije Andrej Kramarić provest će ostatak sezone na posudbi u redovima posljednjeplasirane momčadi njemačkog prvenstva – Hoffenheimu.

Vijest je potvrdio klub sa začelja bundesligaške ljestvice koji je u prvom dijelu sezone, kroz 17 odigranih utakmica, sakupio tek trinaest bodova.

‘Iznimno opasan’

“Sretni smo zbog uspješno realiziranog transfera. Andrej je iznimno opasan napadač od kojeg očekujemo dobiti novi impuls u ofenzivnom dijelu igre”, kazao je Alexander Rosen, sportski direktor kluba.

Izjavu je dao i sam 24-godišnji hrvatski nogometaš koji će u njemačkom klubu igrati u dresu s brojem 27:

“Silno sam uzbuđen zbog dolaska u ovaj klub i Bundesligu. Napravit ću svoj dio posla kako bismo zadržali prvoligaški status. Gledao sam neke utakmice Hoffenheima i stvarno mi nije jasno kako je moguće da se nalazi na posljednjem mjestu. Dopada mi se stil igre ove momčadi.”

‘Nisam klasičan napadač’

“Naravno da je moj posao zabijanje golova, no uspjeh momčadi mi je na prvom mjestu i bit ću sretan pobjedama sastava i ako ne zabijem pogodak. Nisam tip klasičnog napadača koji stoji u napadu i čeka loptu, motiviran sam i jedva čekam da započnu utakmice.”

Podsjetimo, Leicesterov menadžer Claudio Ranieri nije u svojim kombinacijama imao mjesta za Kramarića koji je u dosadašnjem dijelu borbe za naslov nogometnog prvaka u Engleskoj odigrao tek dvije utakmice, preciznije, ukupno tek 22 minute za drugoplasirani sastav Premier lige.

I sam mu je talijanski stručnjak savjetovao napuštanje kluba kako ne bi izgubio dodatnih pola godine, a premda su se spominjali i kombinacije sa zagrebačkim Dinamom, priča je završila s Kramarićevim dolaskom u klub kojem je itekako potrebna napadačka kvaliteta. Baš kao i Kramariću minutaža i dobra forma želi li ostati u kombinacijama za odlazak na Europsko prvenstvo kojem je ove godine domaćin Francuska.

‘Vjerujem u odlazak na Euro’

Na tu je temu u razgovoru za nogometni portal Goal kazao sljedeće:

“Normalno da je velika čast igrati za reprezentaciju, jako bih volio ići na Europsko prvenstvo. Ali, u Francusku me mogu odvesti samo dobre igre. I pogoci. Vjerujem da ću se izboriti svoje mjesto, da ću biti član reprezentacije na velikom natjecanju.”

“Dinamu se i ovom prilikom zahvaljujem na pozivu, bili smo u telefonskom kontaktu. Gledajte, Dinamo je moj dječački klub, odrastao sam u Maksimiru, to je moj klub. Ali, još nije vrijeme za moj povratak, imam ambicije igrati u ‘Ligi petice’. Hoffenheim mi nudi dobru priliku za dokazivanje. Nudi mi priliku, to je sve što želim”, dodao je na upit koliko je bilo realno za očekivati njegov povratak u redove hrvatskog prvaka.