Pogledajte gol s centra i hat-trick Aduriza s kojima je Athletico u finalu Superkupa torpedirao Barcelonu s 4-0

Ivan Rakitić odigrao je posljednjih pola sata za Barceloninu momčad

Athletic Bilbao's forward Aritz Aduriz (L) is congratulated by teammates after scoring their team's fourth goal  during the Spanish Supercup first-leg football match Athletic Club Bilbao vs FC Barcelona at the San Mames stadium in Bilbao on August 14, 2015.  AFP PHOTO/ ANDER GILLENEA
FOTO: AFP

Visoku 4-0 pobjedu upisala je momčad Athletica u prvoj utakmici finala španjolskog Superkupa svladavši Barcelonu. Uzvratna utakmica na rasporedu je 17. kolovoza, a domaćin će na Camp Nou biti Barcelona.

Po prvi puta od 2001. godine Barcelone je dvije utakmice u niz primila četiri pogotka. U utakmici europskog Superkupa to ih možda i nije smetalo budući da su u produžetku slavili 5-4, no ovaj susret definitivno potvrđuje probleme u obrani. Uostalom, toliko su pogodaka primili, ne računaju li se ova dva susreta, u posljednjih trinaest utakmica. A, problema je bilo i u napadu.

Junak Aduriz

Doduše ne za Aritza Aduriza koji je zabio hat-trick za Athletic postavši prvi igrač koji je Barceloninu mrežu tresao u tri navrata još od Diega Forlana prije deset godina. Okrunio je tako napor svoje momčadi i dao im krasan rezultat pred uzvratni ogled, naslonivši svoje golove na onaj otvarajući prekrasni s centra igrališta Mikela San Josea.

https://www.youtube.com/watch?v=VWdVjf_4t-E

Pokušao je Barcelonin trener u trenucima kada je vidio da utakmice ide na stranu domaćina izmjenama uvesti živost u svojim redovima, no gotovo odmah nakon što je u igru uveo Iniestu Athletic je zabio za 2-0, a samo koju minutu nakon uvođenja Ivana Rakitića (ušao u 60. minuti umjesto Sergija Roberta) bilo je 3-0.

San Barcelone o šest naslova u ovoj godini možda još i nije uništen, no uzvrat za tri dana donijet će odgovor može li Barcelona ovo preokrenuti i proslaviti još jedan trofej u kalendarskoj godini.