Barcelona-Athletic 1-1: Rakitić ipak neće osvojiti šest trofeja u jednoj godini, Bilbao osvojio Superkup

Athletic Bilbao je u petak na svom terenu stigao do velike 4-0 pobjede

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (C) vies with Athletic Bilbao's midfielder Benat Etxebarria (R) during the Spanish Supercup second-leg football match FC Barcelona vs Athletic club Bilbao at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 17, 2015. AFP PHOTO / JOSEP LAGO
FOTO: AFP

Želja Ivana Rakitića ipak se neće ostvariti. Barcelona, naime, nije uspjela preokrenuti velikih 4-0 protiv Athletic Bilbaoa u uzvratnoj utakmici španjolskog Superkupa na Camp Nou čime bi osvojila peti ovosezonski trofej i bila nadomak uspjehu iz sezone 2008./2009. kada su ih pod vodstvom Pepa Guardiole osvojili šest.

Piquéov crveni

Barcelona je povela u 44. minuti nakon akcije Rakitića i Luisa Suareza koju je okončao Lionel Messi. Bilo je to u 44. minuti. Nakon što je zabio tri gola u prvoj utakmici, Aritz Adruiz je bio strijelac i u uzvratnoj utakmici. Zabio je gol u 74. minuti čime je njegov klub stigao do konačnog slavlja.

https://vk.com/video8291756_171444900?hash=cb7c01cb9ea15fdc

Važno je napomenuti i da je Barcelona igrala s igračem manje od 56. minute. Crveni karton nakon svađe sa sucem dobio je Gerard Piqué. Bilbau je ovo prvi trofej nakon 31 godine kada su također osvojili ovaj trofej.

https://vine.co/v/epjxMiQV7Hl

https://vine.co/v/epIZILwFL5T

https://vine.co/v/epI73OjrAYg