Atletico Madrid je doživio neočekivani poraz (pa Barcelona već polako može početi slaviti)

Barcelona na vrhu ima osam bodova prednosti i odigranu utakmicu manje

Atletico Madrid's Argentinian coach Diego Simeone looks on before the Spanish league football match Granada FC v Club Atletico de Madrid at Nuevo Los Carmenes stadium in Granada on May 23, 2015. PHOTO / JORGE GUERRERO
FOTO: AFP

Nogometaši Sportinga iz Gijona priredili su senzaciju u 30. kolu španjolskog prvenstva. Momčad koja se bori za ostanak pred svojim je navijačima svladala drugoplasirani Atletico s 2-1.

Odlična je ovo vijest i za Barcelonu koja na vrhu ljestvice ima osam bodova prednosti pred Madriđanima, a u nedjelju je nakon gostovanja kod Villarreala može i povećati i sasvim se približiti obrani naslova.

Halilović nije igrao

Atleticu je ovo peti poraz ove sezone u Primeri i prvi nakon sedam uzastopnih utakmica u kojima je ostvario šest pobjeda i jedan remi. Također, prvi put otkad im je trener Diego Simeone (248 službenih utakmica), nogometaši Atletica su izgubili utakmicu nakon što su vodili na poluvremenu.

Prednost je gostima donio njihov prvi strijelac Antoine Griezmann u 29. minuti, ali Sporting je preokrenuo u samoj završnici. U 79. minuti je strijelac iz slobodnog udarca bio Antonio Sanabria, a deset minuta kasnije je za pobjedu pogodio Carlos Castro.

Za Sporting ovom prilikom nije igrao hrvatski reprezentativac Alen Halilović koji je morao pauzirati zbog akumuliranih pet žutih kartona.