Srpski mediji tvrde da već znaju kaznu, kažu da će UEFA ili izbaciti Hrvatsku ili joj oduzeti sve bodove

Blic piše da UEFA više nema strpljenja za hrvatske navijače

Kukasti križ na poljudskom stadionu
FOTO: AFP/AFP PHOTO

UEFA je otvorila disiciplinski postupak protiv Hrvatske zbog kukastog križa na Poljudu, a izvor srpskog Blica smatra da će kazna za taj incident biti izbacivanje reprezentacije Lijepe naše ili oduzimanje svih bodova u kvalifikacijama.

Izvor iz Uefe

Blic je objavio da im je njihov izvor, koji je navodno jako blizak Uefi, rekao da ta organizacija namjerava definitivno izbaciti Hrvatsku s Europskog prvenstva 2016. godine. Samo je pitanje hoće li to učiniti izravno ili će pak Hrvatskoj oduzeti bodove koje je dosad osvojila u kvalifikacijama i na taj način joj onemogućiti plasman na Euro. Izvor Blica također je rekao da UEFA više nema strpljenja za hrvatske navijače, koji ponavljaju incidente, te da će ih zbog toga rigorozno kazniti.

Policija prijavila HNS

U međuvremenu, zbog propusta organizatora utakmice između Hrvatske i Italije, splitska policija u četvrtak je tamošnjem Prekršajnom sudu podnijela optužne prijedloge protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i predstavnika te nogometne organizacije Damira Vrbanovića i Zorana Cvrka. Osim toga, neslužbeno se doznaje kako je policija dosad obavila preko stotinu razgovora sa svjedocima ili osobama koje bi joj mogle pomoći otkriti počinitelja.

Hrvatska repezentacija se trenutno nalazi na prvom mjestu skupine H u kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo i ima 14 bodova, a drugoplasirana Italija ima dva boda manje. Do kraja kvalifikacijskog ciklusa trebaju se odigrati još četiri kola.