Boban tvrdi da bi Kovačić u Barceloni postao igrač o kojem bi svi pričali

Sportski direktor Barcelone potvrdio je da je njegov klub zainteresiran za KOvačića

FOTO: AFP/OLIVIER MORIN

Nekadašnji kapetan hrvatske reprezentacija Zvonimir Boban poručio je vodstvu Intera da nikada ne bi prodao Matea Kovačića te da je i na utakmici s Juventusom ovog vikenda pokazao da će u budućnosti biti veliki nogometaš.

– Još uvijek uči osnove taktike i kako se prilagoditi momčadi. Problem je taj što to nije lako u ovom Interu. Druge bi igrače trebalo žrtvovati, a ne najtalentiranije. Ukoliko želite stvoriti veliku momčad onda te igrače ne smijete prodavati – prokomentirao je Boban za Sky te je usporedio hrvatskog veznjaka s Yayom Toureom o čijem se transferu u Inter redovito piše.

Toure je bolji, ali Kovačić je budućnost

– Toure je u ovom trenutku bolji od Kovačiča. To je očito, ali njemu su 32 godine, a Kovačiću 20. U zadnje vrijeme Kovačić je dokazao da će ukoliko npr. bude igrao u Barceloni biti nogometaš o kojem će svi pričati. On je odličan veznjak, ali je očito da Mancini želi igrati u sustavu 4-2-3-1 pa on tamo ne bi imao ulogu. Kovačićeva promjena ritma i sposobnot predviđanja igre je nevjerojatna – zaključio je Boban.

Podsjetimo, sportski direktor Barcelone Ariedo Braida potvrdio je da je njegov klub zainteresiran za hrvatskog nogometaša: “U ovom trenutku ne mogu reći ništa konkretno, ali ne mogu poreći da nam se Kovačić sviđa i da ima kvalitete koje odgovaraju Barceloni”. Međutim, Kovačić je nakon toga izjavio kako je sretan u Interu te da mu je teško razgovarati o tržištu jer to nije pitanje za njega.

Želi ga i Liverpool

Osim Barcelone, u zadnje vrijeme se sve više spominje Kovačićev transfer u Liverpool gdje bi trebao zamijeniti kapetana Stevena Gerrarda koji se u subotu oprostio od domaće publike. Tako je nedavno La Gazzetta dello Sport objavila da je Inter spreman prodati hrvatskog nogometaša kako bi skupili sredstava za dovođenje Yaya Toure. No, trener Intera Roberto Mancini je to opovrgnuo: “Kovačić je igrač visoke kvalitete, napreduje i ima puno prostora za poboljšanja. Ne želimo ga prodati”.