Bogdanović i Hezonja ubacili po osam koševa, rekordna večer Klaya Thompsona

San Antonio je postavio klupski rekord, ostvarivši 23. uzastopnu domaću pobjedu

FOTO: AFP/AFP

Nakon četiri uzastopne utakmice u kojima je postizao dvoznamenkasti broj poena hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović spustio se ispod te granice. U porazu svojih Brooklyn Netsa od Miamija (98:104) ubacio je osam koševa.

Iz igre je Bogdanović gađao 3-8 (trice 2-6), a statistiku je ‘začinio’ s pet skokova i jednom asistencijom. Brook Lopez je s 25 koševa bio prvo ime kod Netsa, dok je pobjednike s 28 poena predvodio Dwyane Wade.

Thompsonova velika večer

Orlando jer sa 113:98 pobijedio Charlotte Hornetse, a naš je Mario Hezonja za 12 i pol minuta na parketu ostvario učinak od osam koševa uz šut iz igre 3-5 (trice 2-3). Dodao je tome četiri skoka i jednu asistenciju. Channing Frye je sa 17 koševa bio najefikasniji u dresu Orlanda.

https://www.youtube.com/watch?v=CcfpobygzIc

Nakon poraza od Milwaukeeja, kojim su prekinuli niz od rekordne 24 pobjede na startu NBA lige, aktualni prvaci Golden State Warriorsi su se vratili na trijumfalnu stazu. Pred svojim su navijačima sredili Phoenix sa 128:103, a ključna je figura ovom prilikom bio briljantni Klay Thompson s 43 koša, što mu je rekord sezone. Zaključio je utakmicu sa šutom 15-22 iz igre (8-13 trice), a 27 od spomenutih 43 koša je ubacio u trećoj četvrtini.

Nezaustavljivi Spursi

Stephen Curry je ovom prilikom postigao ‘samo’ 25 koševa (šut iz igre 10-14), a Draymond Greene je upisao triple-double učinak od 16 poena, 11 skokova i deset asistencija. Bosansko-hercegovački košarkaš Mirza Teletović je bio najefikasniji kod Sunsa s 24 koša.

San Antonio Spursi su postavili klupski rekord, ostvarivši 23. uzastopnu domaću pobjedu. U srijedu su bili bolji od Washingtona sa 114:95 uz 27 koševa Kawhija Leonarda.

https://www.youtube.com/watch?v=y4-Ie7mgU5w

New York Knicksi su sa 107:102 bili bolji od Minnesote u čijim je redovima Damjan Rudež odigrao nepunih sedam minuta što je iskoristio tek za jedan neuspješni pokušaj za tricu. Arron Afflalo je s 29 poena bio najefikasniji kod Knicksa, dok se Carmelo Anthony istaknuo s 20 poena, 15 skokova i devet asistencija.