Borussia-Paderborn 3-0: Igrači Kloppu prije odlaska darovali uvjerljivu pobjedu

Hrvatski napadač u redovima gostujuće ekipe Srđan Lakić na terenu do 72. minute

Dortmund’s head coach Juergen Klopp reacts during the German first division Bundesliga football match Borussia Dortmund vs SC Paderborn in Dortmund, western Germany, on April 18, 2015. AFP PHOTO / RESTRICTIONS – DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED […]
FOTO: AFP/AFP

Borussia Dortmund svladala je na domaćem terenu rezultatom 3-0 Paderborn u 29. kolu Bundeslige i tim trijumfom održala nadu u plasman u europska natjecanja sljedeće sezone. Nakon prvog poluvremena bez pogodaka, Borussia je pitanje pobjednika riješila u nastavku u kojemu je postigla sva tri svoja gola.

Momčad iz Dortmunda sada se s 36 bodova nalazi na osmom mjestu Bundeslige.

Hrvatski napadač u redovima gostujuće ekipe Srđan Lakić susret je počeo u prvoj postavi Paderborna, a na terenu je bio do 72. minute.

Bila je to posebna utakmica za navijače i igrače Borussije jer je prva nakon što je njihov dugogodišnji trener Jurgen Klopp tijekom tjedna objavio da na kraju sezone napušta klub.

poruke Kloppu
Navijači se opraštaju od Kloppa AFP/AFP

 

Momčad Borussije motivirano je ušla u utakmicu i imala inicijativu tijekom cijelog prvog dijela, no na njenu žalost nije uspjela zatresti mrežu, a uspješniji nisu bili niti gostujući nogometaši. No, zato je drugo poluvrijeme ponudilo drugačiji scenarij.

Pobjeda izborena u nastavku

Već u 48. minuti domaći nogometaši poveli su 1-0, a strijelac je bio Henrikh Mkhitaryan koji je pogodio na asistenciju Pierre-Emericka Aubameyanga.

Borussia je nastavila s dobrom igrom, a asistent za prvi gol Aubameyang sam se upisao u strijelce sedam minuta kasnije. Za konačnih 3-0 pogodio je Kagawa u 80. minuti.