Burić se uoči utakmice s Norvežanima ispričavao navijačima Hajduka

Bijeli su u trećem kolu HNL-a doživjeli visoki poraz od Istre u Puli

29.07.2015., Split - Konferencija za medije HNK Hajduk uoci utakmice protiv IF Stromsgodseta na kojoj su govorili trener Damir Buric i kapetan Goran Milovic. 
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Nakon poraza Hajduka u nedjelju od Istre (4:1), u četvrtak će splitska momčad imati priliku popraviti loš dojam iz te utakmice. Naime u 3. pretkolu Europske lige ugostiti će norveški Stromsgodset. Izgledno je da mlada Hajdukova momčad ima potenicijala, ali kako to biva kod neiskusnih momčadi, nedostaje im konzistentnosti. Ovako se trener bijelih, Damir Burić, osvrnuo na nadolazeću utakmicu.

“Odradili smo jako dobar trening, najbitnije mi je bilo vidjeti koncetrirane, željne i motivirane igrače, to mi daje nadu za sutrašnji dvoboj. Gledali smo i Norvežane i moram reći da su ostavili odličan dojam. Nismo još odredili početni sastav, bitan je i današanji trening gdje ćemo u sprintevima vidjeti tko je koliko spreman. Samo igrač koji je 100% spreman je dobar igrač”, rekao je Burić. Zatim se dotaknuo njihovog protivnika iz Norveške.

O protivniku

” Stromsgodset je prava moderna momčad i vidi se kako skandinavci prate trendove u nogometu. Igraju snažan, brz nogomet i vrlo su dobri u tranziciji iz obrane u napad. Bili su prvaci 2013. a nakon toga je stigla i financijska injekcija lokalnog milijunaša i stvorena je momčad koja je konstantno u vrhu. Imaju igrača Manchester Uniteda, Kastrati, a osim potencijala krasi ih to što su kao momčad već dugo na okupu. Oni su naš najteži supranik do sada”


Na postavljeno pitanje da li to znači da je Stromsgodset jači i od Dinama, Burić je odgovorio: “Vidjeli smo jučer kako je Dinamo prošao protiv također norveškog protivnika. Da li su jači od Dinama teško je odogovriti, ali defintivno je norveški nogomet napredovao. Hrvatska reprezentacija pruža rezultate, ali klupski nogomet nije na toj razini. Oni su bod iz Moldea u norveškom prvenstvu, oni su nanijeli štetu Dinamu, a znamo što je Dinamo u Hrvatskoj. Čeka nas velika borba u kojoj će detelaji odlučivat, stog asmatram da favorita nema, a tako ćemo se i postaviti.”

Isprika navijačima

Za kraj se osvrnuo i ispričao za poraz u Puli: “”Prije svega se izvinjavam svim navijačima za predstavu u Istri. Želimo gledati ispred, mi ćemo pokazati da smo pravi svojom borbenošću, da s ponosom nosimo ovaj grb, nadam se da ćemo pokazati da smo brzo naučili lekciju. Stojim 100% iza toga što sam napravio i 100% nosim odgovornost. Napravio bih opet isto”.