Celta - Real M. 2-4: Real smanjio zaostatak za vodećom Barcelonom

Junak pobjede bio je Meksikanac Javier Hernandez koji je postigao dva pogotka

TOPSHOTS
Real Madrid's Mexican forward Javier Hernandez (R) scores a goal during the Spanish league football match Celta Vigo vs  Real Madrid CF at the Balaidos stadium in Vigo on April 26, 2015.  AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA
FOTO: AFP

Nogometaši madridskog Reala 4-2 (3-2) pobjedom na gostovanju kod Celte u Vigu u susretu 33. kola Primere smanjili su zaostatak za vodećom Barcelonom na dva boda.

Junak pobjede “kraljevskog” kluba u Galiciji bio je Meksikanac Javier Hernandez koji je postigao dva pogotka za svoju momčad, prvoga u 24. minuti kojim je doveo Real u vodstvo od 2-1, a drugoga u 69. minuti za 4-2. Hernandez je tako ovoga tjedna dva puta bio junak Reala jer je u srijedu golom u 88. minuti protiv gradskog rivala Atletica odveo Real u polufinale Lige prvaka.

Celta prva povela

Povela je Celta golom Nolita (9), na 1-1 je sretno izjednačio Kroos (16) kojemu je jedan odbijanac pao ravno na nogu, da bi Hernandez (24) prvi put doveo Real u vodstvo. Ipak, Santi Mina (28) je vrlo brzo poravnao na 2-2, samo da bi James Rodriguez (43) u završnici prvog poluvremena osigurao Realu prednost na poluvremenu. Pobjedu je potvrdio Hernadez (69) iz protunapada.

Real sada ima 79 bodova, dok je Barcelona na vrhu sa 81. Celta je u sredini ljestvice, deveta sa 42 boda.