Nakon dovođenja Firmina, izgleda da je Liverpool otvorio pregovore s Interom oko Kovačića

Di Marzio je uvjeren da taj 30 milijuna eura neće predstavljati problem za Redse

FOTO: AFP/OLIVIER MORIN

Nakon vijesti da je Liverpool dogovorio transfer brazilskon napadača Roberta Firmina, cijenjeni taljanski novinar Gianluca Di Marzio objavio je da su krenuli pregovori s Inetrom oko transfera hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića (21). Već nekoliko tjedana piše se o ovom trenasferu, a Inter je navodno odbio dvije ponude za veznjaka jer su bile preniske te su poručili Liverpoolu da će ga pustiti za 30 milijuna eura. Di Marzio je uvjeren da taj iznos neće Liverpoolu predstavljati problem za pregovaračkim stolom.

Gazzettin popis

Podsjetimo, Gazzetta dello Sport je prije nekoliko dana objavila popis igrača koji će napustiti Inter, a na njega je stavila i Kovačića. Popis je došao dan nakon što je Roberto Mancini pojačao momčad francuskim veznjakom Geoffreyjem Kondogbijom. S obzirom da je Inter imao problema s Uefinim financijskim fair playom klub će se sigurno morati riješiti nekoliko igrača kako bi skupili sredsatva za pojačanja.

– Potpisao sam ugovor do 2019. godine, ali u nogometu se nikada ne zna. U ovom trenutku sa 100 postotnom sigurnošću mogu reći da ostajem – izjavio je prije desetak dana Kovačić nakon što su ga novinari pitali hoće li se preseliti u Englesku. Ukoliko zaista na kraju završi u Liverpoolu Kovačiću bi društvo u veznom redu pravili Jordan Henderson i James Milner, koji je nedavno stigao iz Manchester Cityja.