Čop kaže da je zreliji i misli da ga izbornik treba zvati u reprezentaciju

Hrvatski nogometaš igra u dobroj formi nakon odlaska iz Dinama u Italiju

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski nogometaš Duje Čop u dobroj je formi u talijanskom prvoligašu Cagliariju, koji sviojim pogocima vodi prema ostanku u tamošnjoj prvoj ligi, Seriji A. Čop je u talijanski klub stigao ove zime iz Dinama, a rekao je kako je zadovoljan u svojoj novoj ekipi.

“Sada je ozračje oko kluba sjajno. Dolaskom novog trenera promijenili smo strategiju. Igramo malo zatvorenije, rekao bih pametnije. Normalno je da se protiv jačih momčadi moraš pametnije braniti”, izjavio je u razgovoru za Večernji list.

Hrvatski nogometaš usporedio je situaciju u Dinamu s ovom u kojoj se trenutno nalazi: “Dvoboji su žustriji i čvršći, na to sam se morao brzo priviknuti. Naravno, dok sam igrao u Dinamu, imao sam više loptu u posjedu jer smo bili dominantni i stalno napadali. Sada je situacija drukčija. Tu sam u podređenom položaju jer sada dulje moram čekati loptu i tražiti je… Ovdje svaka momčad izgleda ozbiljno, posebno u taktičkom smislu”, kaže.

Čop se osvrnuo na svoj razvitak u Italiji: “Pokazao sam da mogu igrati na najvišoj razini i donositi pobjede momčadi u jakim utakmicama. Napredovao sam posebno u taktičkom smislu. Sada igram zrelije”, poručio je.

Čop je u svojoj karijeri do sada za hrvatsku reprezentaciju nastupio dva puta, a nada se pozivu za utakmicu protiv Italije: ” Mislim da mi je mjesto na tom popisu”, prenosi njegovu izjavu vecernji.hr.