Dinamo je pobijedio Inter pa će prezimiti na vrhu ljestvice hrvatskog prvenstva. Slavio je i Hajduk

Jedini gol na utakmici u Maksimiru postigao je Soudani u 86. minuti

19.12.2015., stadion Maksimir, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 21. kolo, GNK Dinamo - NK Inter Zapresic. Marin Zulim, Soudani, Marko Rog. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Aktualni hrvatski nogometni prvak Dinamo završio je prvi dio ovosezonske obrane naslova pobjedom 1-0 protiv zaprešićkog Intera. Gol odluke vrijedan i prvog mjesta ljestvice na kraju uvodnog dijela sezone zabio je Soudani u 86. minuti utakmice.

Stigao i Zdravko Mamić

Utakmicu je, javlja 24sata, uživo pratio i izvršni predsjednik kluba Zdravko Mamić koji je u petak izašao iz Remetinca u kojem se nalazio zbog još jedne USKOK-ove istrage o kriminalu u Dinamu.

Večernji piše da nije sjedio na svom uobičajenom mjestu, u svečanoj loži, nego je bio u loži “Maksimir”, kako ne bi bio u kontaktu s nekim klupskim suradnicima s kojima ne smije komunicirati.

Podsjetimo, Mamić na slobodi ne smije kontaktirati sa svjedocima uključujući i njegova brata, Dinamovog trenera, Zorana Mamića, a zabranjeno mu je i obavljanje dužnosti izvršnog predsjednika kluba.

Dinamo je u prvom poluvremenu igrao na pogon Ante Ćorića, za kojeg se pisalo da je zaigrizao Real Madrid, ali njegova dva udarca skinuo je golman Intera iz Zaprešića Ivan Čović.

Loša vijest za Dinamo stigla je u 26. minuti kad se, nakon starta Petra Bočkaja, ozlijedio Marko Pjaca te morao izaći iz igre, a zamijenio ga je Marko Rog. Početkom nastavka utakmice, u igru je ušao mladi 17-godišnji Josip Brekalo, junior kojeg je, zajedno sa Morom i Šemperom, Zoran Mamić priključio prvoj momčadi uoči sraza sa Osijekom. Brekalo je ušao u igru umjesto Machada. Tako je ovaj mladi nogometaš doživio svoje veliki trenutak u karijeri.

Imao je i Inter svojih prilika

Inter je imao svoje prilike i mogao je do vodstva. Pucali su Bočkaj i Andrea Ottochian, ali Dinamo je to preživio. I kad se na kraju mislilo kako će sraz završiti nulom, na scenu je stupio alžirski reprezentativac Soudani. U 86. minuti, Rog je izveo korner s desne strane, Ángelo Henríquez s prve stative prebacio na drugu, a tamo je Soudani u mrežu pospremio loptu za veliko slavlje.

U sudačkoj nadoknadi Radić je imao sjajnu šansu, pokušao je glavom sa nekih pet, šest metara prebaciti Eduarda, ali nije uspio, portugalski vratar je spasio svoju momčad gola.

Dodajmo da je Hajduk golovima Milića i Sušića stigao do tri boda na gostovanju kod Istre.

Prva HNL, 21. kolo:

Dinamo – Inter 1-0

Istra – Hajduk 0-2

Redoslijed: 1. Dinamo 45 bodova, 2. Rijeka 43, 3. Hajduk 39, 4. Split (-1) 31, 5. Lokomotiva (-1) 27, 6. Inter 22…