Da Lovren zaista igra dobro u Kloppovoj momčadi potvrđuje i nominacija za igrača mjeseca u Premierligi

Ovo je veliko priznanje za često osporavanog hrvatskog nogometaša

Liverpool's German manager Jurgen Klopp (L) and Liverpool's Croatian defender Dejan Lovren celebrate their victory over FC Rubin Kazan after the UEFA Europa League group B football match between FC Rubin Kazan and Liverpool FC in Kazan on November 5, 2015. AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / KIRILL KUDRYAVTSEV
FOTO: AFP

Odlične igre u obrambenom redu Liverpoolove nogometne momčadi, o kojima je govorio i nekadašnji igrač kluba Mark Wright, uvrstile su Dejana Lovrena među nominirane za najboljeg igrača mjeseca studenog u Premierligi. Protukandidati Lovrenu za nagradu su Jamie Vardy, Harry Kane, Romelu Lukaku, Ross Barkley i Troy Deeney.

Dodajmo da je velik broj onih koje uvrštenje Lovrena na popis iznenađuje, baš kao i činjenica da na njemu nema, primjerice, Arsenalovog Mesuta Özila koji je u istom razdoblju ostvario igrao fantastično i statistički učinkovito. I dok pozicije ove dvojice i nisu za usporedbu, ima i onih koji smatraju da Lovren čak nije bio niti najbolji obrambeni igrač kluba u studenom.

Kako bilo, veliko je ovo priznanje za hrvatskog reprezentativca posebice zna li se koje je sve klasne obrambene igrače svojim igrama izgurao s popisa nominiranih za priznanje.