Dinamo je otputovao u München, a Mamić kaže da će pokušati napraviti čudo kao s Arsenalom

Dinamo igra s Bayernom u drugom kolu Lige prvaka u utorak navečer

FOTO: PIXSELL

Nogometaši zagrebačkog Dinama u ponedjeljak su otputovali u München gdje ih u utorak očekuje dvoboj s Bayernom u Ligi prvaka, a trener Modrih Zoran Mamić prije odlaska je poručio da će njegovi nogometaši opet pokušati iznenaditi, kao što im je uspjelo u prvom kolu kada su na svojem terenu svladali favorizirani engleski Arsenal.

Dinamo ide u München

“Kao što sam rekao prije Arsenala ovaj nam je dvoboj nagrada za sav trud koji smo pružili u posljednje vrijeme. Nema veće privilegije nego na takvom stadionu igrati protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Očekujemo vrlo tešku utakmicu, ne moramo ni objašnjavati protiv kakvog suparnika igramo. O kvalitetama Bayerna možemo pričati nekoliko sati, no mi želimo pokušati napraviti čudo kao protiv Arsenala. Neće biti jednostavno, ali dat ćemo sve od sebe”, prenosi Mamićevu izjavu Goal.

Bez straha

Dinamo uoči dvoboja s Bayernom ima problema pa u Njemačku, među ostalima, nisu otputovali Ivo Pinto i Sigali, neki od najboljih igrača iz susreta s Arsenalom. No, oni koji su otputovali spremni su iznenaditi još jednog favorita, smatra Mamić. “Ne vidim i ne očekujem strah kod svojih igrača. Pa i oni su ljudi od krvi i mesa, nama je glavno da mi budemo na top nivou. Sve je moguće, pa i oni možda ne budu pravi, možda i oni promaše koju prigodu. Vidjet ćemo poslije utakmice kakvi ćemo biti”, kazao je.

Mamić je rekao da ne može isklčjučiti vrlo defenzivnog Dinama, ali da to nije glavni plan. “Sretan sam što smo izvukli Bayern, osobno sam ga i priželjkivao. Ne planiramo parkirati autobus na Allianz Areni, no možda ćemo biti prisiljeni na nešto tako. Tko zna”, rekao je mamić, a svoja razmišljanja prije odlaska u Njemačku je iznio i kapetan Dinama Domagoj Antolić.

Dat će sve od sebe

“Igramo protiv jedne od najboljih svjetskih momčadi, Bayern je jedna od najvećih svjetskih momčadi. Mi moramo biti taktički savršeni, ali i trkački na vrlo visokom nivou. Samo se tako možemo nadati nečemu. I Bayern ima nekih slabijih strana, istina jako ih je malo, ali nadam se da ćemo ih iskoristiti. Sigurno je privilegij i velika čast igrati protiv Bayerna na Allianz Areni, mi ćemo dati sve od sebe”, poručio je Antolić.