Dinamo večeras počinje put u Ligi prvaka na Maksimiru protiv Arsenala

Utakmica između hrvatske i engleske momčadi počinje u 20 sati i 45 minuta

FOTO: PIXSELL

Nogometaši zagrebačkog Dinama u utorak navečer odigrat će prvu utakmicu, a protivnik će im na maksimirskom stadionu biti ugledni engleski Arsenal. Momčad hrvatskog prvaka jasni je autsajder u dvoboju s mnogo snažnijim londonskim timom, ali će pokušati ostvariti pozitivan rezultat.

“Čeka nas otvorenje Lige prvaka, najljepša moguća nagrada momčadi i meni kao treneru za uloženi trud. S veseljem čekamo utakmicu, očekujemo dobru atmosferu i igru. Svjesni smo moći i snage Arsenala, ali isto tako sportski vjerujemo da s fanatičnom borbom, trkom i taktičkom disciplinom možemo napraviti pomutnju”, prenosi službena Dinamova stranica Mamićevu izjavu.

Mamić je otkrio kako namjerava igrati protiv tima iz Londona: “Objektivno je za očekivati da će Arsenal, kao kvalitetnija momčad, dominirati i da ćemo biti pod pritiskom, ali naša ideja nije braniti se. Želimo ugroziti Arsenal i to ćemo pokazati na terenu. Cijelu sezonu igramo jedan stil igre i onda za jednu utakmicu mijenjati to nije dobro; barem se u prošlosti nije pokazalo uspješno. Tako je naša želja isto igrati i sutra.”

Sanchez nije glavna prijetnja

Zatim je prokomentirao kako ne smatra izvrsnog Čileanca Alexisa Sancheza najopasnijim u momčadi Arsenala: “On je fantastičan igrač, ali po meni su Cazorla i Ozil ti koji su najvažniji; mozak ekipe od kojih sve počinje. Naravno, sve su to vrhunski igrači, “sijeva” sa svih strana i moramo puno, puno trčati te biti taktički disciplinirani”.

U utakmici protiv Arsenala nema pritiska za Modre. Naravno da je manji pritisak kada nemaš puno za izgubiti. Ipak, nismo izgubili jako, jako dugo i uvijek se ima “nešto” za izgubiti, ali činjenica što nemamo pritisak da moramo dobiti je olakšavajuća stvar. Ipak, kada krene ovakva utakmica za koju se živi onda nema pritiska ni ništa. Očekujem popunjen stadion, dobru i pozitivnu atmosferu kakvu momčad zaslužuje. Publika je u zadnje vrijeme pokazala da stoji iza momčadi, a posebno je to važno kada momčadi ne ide”, završio je Mamić.

Momčad Arsenala predvođena trenerom Arseneom Wengerom doputovala je u utorak kasno poslijepodne u Zagreb gdje će dan kasnije odigrati prvu utakmnicu ovogodišnje Lige prvaka protiv Dinanma.
“Dinamo nema slabih točaka, godinama dominira u Hrvatskoj. Izvrsno poznajem hrvatski nogomet. Jedan od mojih pomoćnika je Hrvat (Boro Primorac)”, rekao je Wenger na konferenciji za medije.

“Arsenal je favorit? Što znači biti favorit u današnjem nogometu. Moramo s biti usredotičeni jer znam da će Dinamo biti 100 posto fokusiran. Svi imaju šanse”, poručio je Wenger kojeg je uoči puta pogodila viiest da će njihov ponajbolji nogometaš Jack Wilshere ići na operaciju te ga neće biti tri mjeseca.

arteta