Donosimo vam popis sedam najvećih zamjena u nogometnoj povijesti

Zabilježeni i promašaji i pogoci...

Paris Saint-Germain’s Swedish forward Zlatan Ibrahimovic (L) takes part in a warm up session prior to the French Cup semi-final football match Paris Saint-Germain (PSG) vs Saint-Etienne (ASSE) on April 8, 2015 at the Parc des Princes stadium in Paris. AFP PHOTO /
FOTO: FRANCK FIFE/AFP

Nije rijedak slučaj da nogometni klubovi mijenjaju igrače. Najčešće se radi o transferu gdje je jedan nogometaš ponuđen uz novac za drugog, često cijenjenijeg, igrača. A mnogo se sada govori da bi ugledni engleski klubovi Arsenal i Liverpool mogli razmijeniti svoje igrače Thea Walcotta i Raheema Sterlinga

Mogućnost tog dogovora bio je povod portalu caughtoffside.com da napravi popis sedam najvećih zamjena u nogometnoj povijesti.

7. Jermain Defoe i Bobby Zamora

Iako nije zapamćen po lošim igrama u Tottenhamovom dresu, Spursi nisu pogriješili kada su Bobbyja Zamoru mijenjali za Jermaina Defoea koji je ostavio mnogo dublji trag u Spursima.

6. Clarence Seedorf i Francesco Coco

Na šestom mjestu nalazi se ogromna pogreška milanskog Intera koji je s gradskim rivalom AC Milanom mijenjao Clarencea Seedorfa za Francesca Coca. Seedorf je nakon toga postao jedan od ponajboljih svjetskih igrača, a Coco je ostvario mnogo manje impresivnu karijeru.

5. Michael Owen i Antonio Nunez

Michael Owen prešao je 2004. godine u Real Madrid, a u Liverpool je došao Antonio Nunez. Unatoč tome što je Owen stigao u Real kao velika zvijezda, a Nunez u Liverpool kao nepoznat igrač, ni jedan ni drugi nisu ništa značajno nakon toga napravili.

4. Andrew Cole i Keith Gillespie

Prije 20 godina Manchester United poslao je u Newcastle United Keitha Gillespiea, a od tamo je stigao Andrew Cole koji je ubrzo postao velika zvijezda u klubu s Old Trafforda.

3. Ashley Cole i William Gallas

Chelsea je 2006. godine u svoje redove iz gradskog rivala Arsenala doveo Ashleyja Colea, a uz novac u suprotnom smjeru poslao je i francuskog braniča Williama Gallasa. Iako je postao kapetan Topnika, Francuz se nije pretjerano proslavio u Arsenalu, a Cole je u Chelseaju proživio najbolje trenutke karijere.

2. David Luiz i Nemanja Matić

Iako je bio svjestan da u svojim redovima ima vrhunskog mladog talenta, londonski Chelsea 2011. godine poslao je srpskog nogometaša Nemanju Matića u portugalsku Benficu u zamjenu za brazilskog braniča Davida Luiza. Luiz nije pretjerano impresionirao u engleskoj ekipi, a Matića je Chelsea ponovno kupio od Benfice 2014. godine za 25 milijuna eura.

1. Samuel Eto`o i Zlatan Ibrahimović

Najveća nogometna zamjena svih vremena bio je odlazak švedskog reprezentativca Zlatana Ibrahimovića u Barcelonu iz Intera, a u suprotnom smjeru otišao je Kamerunac Samuel Eto`o i određeni financijski iznos. Taj transfer nije bio baš uspješan za katalonski klub jer Zlatan nije ostavio dublji trag u Barci, a Eto`o je s talijanskom momčadi u prvoj sezoni osvojio Ligu prvaka, Kup i prvenstvo.