Gianfranco Zola nudi spas Balotelliju (i Cassanu) u Al-Arabiju čiji je trener

"Ootvori li se mogućnost da ih doveden, učinit ću to u sekundi", tvrdi Zola

Liverpool's Italian striker Mario Balotelli (front) spreads his arms wide after scoring from the penalty spot for the opening goal as Liverpool's German midfielder Emre Can (back) embraces him from behind during the UEFA Europa League round of 32 first leg football match between Liverpool and Besiktas at Anfield in Liverpool, northwest England, on February 19, 2015.  AFP PHOTO / OLI SCARFF
FOTO: AFP

Pomalo neočekivan put izlaska iz Liverpoola ponuđen je talijanskom nogometnom reprezentativcu Mariju Balotelliju nakon što je trener Al-Arabija Gianfranco Zola medijima potvrdio da bi problematičnog napadača rado vidio u svojoj momčadi.

Da Balotelli nema budućnost u Liverpoolu vidljivo je iz toga što je izostavljen iz momčadi za predsezonsku turneju, ali i iz posljednje dvije pripremne utakmice koje je njegov klub odradio. I dok se javljaju neke talijanske momčadi navodno zainteresirane za njegovo dovođenje smanji li se odštetni zahtjev, poput Sampdorije, oglasila se i nekadašnja zvijezda Chelseaja koja danas vodi ovu katarsku momčad. I to idejom koja ne nudi samo Balotelliju mogućnost revitaliziranja karijere, već i Antoniju Cassanu ugovor da zaigra za sastav iz Dohe nakon što mu Parma nije produljila ugovor.

Italy's forward Antonio Cassano lays on the pitch during a Group D football match between Italy and Costa Rica at the Pernambuco Arena in Recife during the 2014 FIFA World Cup on June 20, 2014.   AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND

U sekundi

“Cassano i Balotelli su dvojica vrhunskih nogometaša za koje dolazak u ligu u kojoj neće biti pod povećalom predstavlja izvrsnu mogućnost punjenja baterija i povratak u Europu u ulozi igrača koji donose prevagu. Preporučam im to iskustvo. Imamo mnogo igrača, ali otvori li se mogućnost da ih doveden, učinit ću to u sekundi”, tvrdi Zola.

Zola je Balotellija pokušao dovesti u West Ham kada je ondje obnašao dužnost menadžera momčadi (2008.-2010.). Taj je pokušaj bio neuspješan, ali možda se sada nešto promijeni. Jer Balotelli i Cassano na nogometnom tržištu više ne kotiraju kao nekada.