Glavno pitanje prije utakmice Juventusa i Fiorentine je koji je od hrvatskih napadača bolji

U 20.45 sati u Torinu počinje derbi 16. kola talijanske Serie A

FOTO: AFP

Jedno od glavnih pitanja uoči današnje utakmice između Juventusa i Fiorentine (20.45 sati) je tko je bolji od dvojice hrvatskih napadača, Mario Mandžukić ili Nikola Kalinić. Sudeći po formi u ovoj sezoni, odgovor je na strani bivšeg Hajdukovca.

Kalinić je u 14 nastupa zabio devet prvenstvenih pogodaka, dok Mandžukić po tom pitanju stoji znatno lošije. On je pak za Juventus odigrao 12 utakmica, a u u stijelce se upisao samo tri puta. Međutim, Mandžukić se polako vraća u formu, a to su prepoznali i navijači te su ga izabrali za najboljeg igrača Juventusa u studenom.

Svoje mišljenje o dvojici napadača, koji bi mogli biti ključni za pobjede svojih momčadi, dali su i neki bivši nogometaši.

Mišljenje legendi

“Po meni je Kalinić važniji za svoju momčad nego Mandžukić. Juventus može igrati bez njega, a Fiorentina gubi puno ako nema Kalinića”, prokomentirao je nekadašnji branič Milana Alessandro Costacurta. S njim se složio Beppe Bergomi, bivši kapetan Intera.

“Između njih dvojice, ja sam za Kalinića”, kaže Bergomi, a istog je mišljenja i bivši talijanski nogometaš Dario Hubner.

“Smatram da je Kalinić bolji od Mandžukića. Ide mu odlično, ali treba zahvaliti i suigračima na pomoći. Idealan je za Fiorentinu”, poručio je Hubner.

https://www.youtube.com/watch?v=j1uH7hYc8cw

Statistika kaže da je Kalinić u prvenstvu ove godine bolji od Mandžukića kada je u pitanju prosječan postotak točnih dodavanja po utakmici (79-65) i preciznog šuta (62-33), dok Mandžukić u prosjeku osvaja više zračnih duela (44-42%).