Gradonačelnik Splita žestoko je kritizirao HNS i poručio da s njim više ne želi komunicirati

Na tribinama na utakmici Hrvatske i Italije neće biti gledatelja

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nastavlja se rasprava oko zajedničkog gledanja utakmice reprezentacija Hrvatske i Italije na videozidu u Splitu, s obzirom da na tribinama neće smjeti biti gledatelja. Nakon što su iz Hrvatskog nogometnog saveza poručili da neće biti fan-zone zato jer grad Split ne želi biti njen organizator, sada je na taj komentar odgovorio gradonačelnik tog grada Ivo Baldasar, koji je uputio kritiku na račun HNS-a.

Kako javlja Večernji list, Baldasar je prvo rekao da grad Split ne organizira gledanje utakmice jer to ni inače ne radi, a nakon toga je gradska Uprava navodno dobila zahtjev od jednog splitskog poduzetnika za organiziranje javnog praćenja utakmice, nakon čega mu je Baldasar odgovorio da se mora dogovoriti s HNS-om.

“Mi smo taj prijedlog poslali Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) na koji su nam odgovorili čudno, a zatim smo inzistirali na preciznom odgovoru i nakon toga oni su nam odrješito rekli da im ne pada na pamet fan-zona. Zbog toga sam odbio ići na utakmicu, a s njima više neću komunicirati jer to nema smisla”, otkrio je splitski gradonačelnik.

Podsjetimo, u utorak je objavljeno da je glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Pacak odbacio primjedbe splistkog gradonačelnika Ive Baldasara da HNS nije prihvatio prijedlog o organiziranju fan zone za kolektivno gledanje utakmice Hrvatska – Italija preko video panoa, pošto će se taj meč zbog kazne Uefe igrati pred praznim tribinama stadiona Poljud, te je uzvrati riječima kako Grad Split ne želi organizirat fan zone.

“Grad Split ne želi biti organizator fan zone pa je to nešto što treba pitati gradonačelnika”, izjavio je Pacak u srijedu na konferenciji za novinare odgovarajući na upit u vezi Baldasarovih primjedbi da HNS odbija organizirati fan zone.

Po Pacakovom tumačenju, HNS je u načelu imao dobru želju organizirati fan zone, ali za takvo što je potrebna dobra volja više sudionika. Kazao je kako se HNS bavi organiziranjem nogometnih utakmica.

“Mi smo, imajući u vidu svu ozbiljnost utakmice, odlučili posebno se usredotočiti na organiziranje ove utakmice koja će se igrati bez gledatelja”.

Na novinarsku opsku kako je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović rekao da će HNS sudjelovati s financijskim sredstvima u organizaciji fan zona u Splitu za vrijeme utakmice Hrvatska – Italija, Pacak je kao kako ne može komentirati nešto što nije čuo.