Potvrđeno da će Hrvatska s Italijom igrati u Splitu, neovisno o kazni

Predstavnici Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza se dogovorili

16.11.2014., Milano, stadion San Siro – Kvalifikacijska utakmica Italija – Hrvatska za odlazak na Europsko prvenstvo. Antonio Candreva, Marcelo Brozovic. Photo:/PIXSELL
FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Nakon novog sastanka predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza i Hajduka definitivno je potvrđeno – utakmica između Hrvatske i Italije igrat će se na stadionu Poljud, neovisno o tome hoće li na tribinama biti gledatelja, prenosi HRT.

Podsjetimo, nakon što je u HNS-u odlučeno da će se susret između Italije i Hrvatske igrati u Splitu, iz Uefe je stigla kazna kojom se određuje da će se ta utakmica odigrati bez gledatelja na tribinama pa su iz Hajduka poručili da takav susret u Splitu ne bi imao smisla.

Priopćenje Hajduka

Hajduk je na svojim službenim stranicama povodom sastanka s HNS-om objavio prioćenje, u kojemu među ostalim piše i ovo:

“Dvije strane izražavaju žaljenje što će se ova utakmica, koje je trebala biti pravi sportski spektakl, igrati bez publike posebno zbog građana Splita, Dalmacije i cijele regije kojima je ovom kaznom Uefe učinjena sportska nepravda.

Učinit će se sve da boravak hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu bude organiziran na način da hrvatski reprezentativci budu što bliže građanima Splita i Dalmacije.”

Detalji sljedeći tjedan

HNS će se na kaznu utakmice bez gledatelja žaliti, a na susretu u petak odlučeno je da će Savez od Hajduka iznajmiti poljudski stadion. Detalji će biti poznati nakon sastanka sljedeći tjedan.