Koper-Hajduk 3-2: Splićani poraženi nakon groznog prvog poluvremena

Koper je nakon 17 minuta protiv Splićana vodio s 2-0

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

U prvom susretu drugog pretkola Europske lige nogometaši Hajduka su u Kopru poraženi od istoimenog slovenskog prvoligaša 2-3 (1-3).

Golove za slovenski sastav zabili su Denis Halilovič (7) i Amar Rahmanović (17, 41), dok su strijelci za Hajduk bili Goran Milović (29) i Zoran Nižić (90). Zanimljivo, čak četiri od pet golova na utakmici palo je nakon ubačaja iz kornera.

Uzvratni susret je 23. srpnja na Poljudu.

Hajduk je očajno otvorio utakmicu i već nakon 17 minuta gubio je 0-2. Nakon dva ubačaja iz kornera domaćin je zabio dva gola, a strijelci su bili Halilovič (7) i Rahmanović (17). Goran Milović je vratio nadu smanjivši rezultat u 29. minuti također nakon ubačaja iz kuta. No, četiri minute prije kraja prvog dijela slovenski sastav je izveo brzu kontru, a svoj drugi pogodak na utakmici zabio je Rahmanović. U drugom poluvremenu Splićani su zaigrali daleko bolje i u samoj završnici uspjeli su smanjiti golom Zorana Nižića.

Utakmica je igrana pred 2,300 gledatelja na stadionu Bonifika i premda je Torcida dobila svega 130 ulaznica, mnogi navijači Hajduka su nabavili karte u redovnoj prodaji i Hajduk je igrao u domaćoj atmosferi. Nažalost, Splićanima to nije pomoglo da ostvare pozitivan rezultat.

Tijek susreta


Luka Koper – Hajduk 3-2


90. + 4 Završena je utakmica. Koper je svladao Hajduk 3-2

90. + 2 Hajduk pokušava stići do izjednačenja u samoj završnici

89. minuta Pritisak Hajduka urodio je plodom. Splićani su smanjili na 3-2, a gol je postigao Nižić

85. minuta Ulazimo u samu završnicu utakmice

Lokomotiva je povela s 2-0 protiv PAOK-a. Oba pogotka za zagrebačku ekipu postigao je Marko Kolar. Na tom susretu upravo je završeno prvo poluvrijeme

80. minuta Caktaš prijeti, ali nema uspjeha

77. minuta Bez bilo kakvih promjena u Sloveniji. Hajduk ima loptu, a Koper rezultat. Ništa od toga se ne mijenja

73. minuta Nogometaši Hajduka dominiraju, a Koper se brani i to, barem za sada, čini uspješno

U drugoj utakmici Lokomotiva je u 30. minuti povela protiv PAOK-a

68. minuta Hajduk pokušava prijetiti, ali situacija pred golom Kopra završava bez bilo kakvog udarca

66. minuta Koper ubacuje iz kornera, ali golman Hajduka Kalinić izbacuje loptu

60. minuta Igru je napustio igrač Kopra Rahmanović, koji je danas postigao dva gola. Vjerojatno je sada Hajdukovim braničima barem malo lakše

56. minuta Maglica je sada prošao u kazneni prostor, a obrana domaćina ga tamo zaustavlja

52. minuta Hajduk je sada mogao biti opasan. Vlašić je ubacio, a Kiš pucao, ali daleko to završava od gola

49. minuta Opet je Koper imao korner i opet je bilo opasno pred golom Hajduka, ali ovaj put opasnost je otklonjena

46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme

45.+5 Završeno je prvo poluvrijeme nakon kojeg Hajduk ima zaostatak od dva gola

45.+3 Puca Roguljić, ali rezultat se ne mijenja

45. minuta Igrat će se još 5 minuta sudačke nadoknade

41. minuta Hajduk ponovno ima zaostatak od dva gola. Koper vodi 3-1, a svoj drugi gol postigao je Rahmanović. Ovaj gol nije pao nakon kornera, već su igrači slovenske momčadi izigrali obranu Splićana i lijepo poentirali

38. minuta Koper je preuzeo kontrolu na terenu i u ovom trenutku je bolja momčad

30. minuta Hajduk je smanjio na 2-1. Opet je gol pao nakon kornera, ali ovaj put zatresla se mreža Kopra. Strijelac je Milović

26. minuta Hajduk ima loptu u nogama, ali ne može probiti obranu domaćina

22. minuta Hajduk pokušava preko Balića, ali bezuspješno

17. minuta Hajduk gubi 2-0. Luka Koper postigla je drugi gol, koji je ponovno pao iz kornera. Pogodak je postigao Rahmanović. Izgleda da ova utakmica postaje sve gora i gora za Hajduk

7. minuta Kopar vodi 1-0. Slovenska momčad postigla je gol nakon kornera, nakon kojeg je najviši u skoku bio Halilović.

4. minuta Hajduk je dobro započeo utakmicu. Bijeli su opasniji i žele što prije postići pogodak

1. minuta Počela je utakmica


 

Do početka utakmice dijeli nas još jako malo.

Do početka susreta dijeli nas nešto više od pola sata, a sada su objavljeni sastavi momčadi. Za Hajduk će igrati: L. Kalinić, Z. Nižić, G. Milović, M. Pejić, F. Tudor, M. Caktaš, A. Roguljic, Jefferson, N. Vlašić, A. Balić, A. Maglica. Sastav Kopra je: V. Simčič, G. Galešić, D. Halilović, D. Hadžič, D. Šme, I. Guberac, A. Rahmanović, M. Palčič, D. Črnigoj, J. Ivančić, M. Krivičič.


 

Nogometaši Hajduka od 19 sati protiv slovenskog Kopra u gostima igraju prvu utakmicu 2. pretkola Europske lige. Splitska momčad u ovaj susret ulazi kao favorit, a nogometaši Damira Burića nalaze se u jako dobroj formi. Uz dobre rezultate na pripremama, posebno su impresionirali u prvom kolu HNL-a kada su s najvećim rivalom Dinamom na Maksimiru odigrali 1-1.

Bez Ohandze

Hajduk će protiv Kopra igrati u oslabljenom sastavu. Burić neće moći računati na nastup kamerunskog napadača Francka Ohandze, koji je impresionirao u dresu Hajduka, no to ne mijenja planove splitskog tima.

“Franck je zadobio jedan grč, nismo htjeli riskirati, s obzirom da je jedna utakmica blizu druge, s nama neće putovati. Imamo rješenje, i na pripremama smo odradili dio bez njega. Anton Maglica pokazuje da je vrijedan kad ulazi, dao je i gol protiv Silamaea. Ima tu još nekih opcija koje su otvorene”, prenosi Burićevu izjavu Goal.

Hajduk ide po pobjedu

Koper je prokomentirao sljedećim riječima: “Koper je momčad koju treba respektirati, osvojili su superkup, u pretkolu u gostima odigrali jako dobro. Kompaktni su, čvrsti, talijanski trener koji bazira igru na defenzivi. Vidio sam da jako brzo izlaze sa bočnim igračima, Galešić je veliki kreativac, organizira napade. Jako su neugodni prilikom prekida, to su segmenti na kojima treba pripaziti.”

Za kraj je poručio da želi trijumf u utakmici: “Ja kažem da me zadovoljava uvijek pobjeda, to će biti tako prema svakom protivniku. Mi u svakoj utakmici idemo pobijediti”, poručuje trener Hajduka.