Nevjerojatna pogreška mogla bi poprilično skupo koštati hrvatsku U21 reprezentaciju

U pobjedi protiv Estonije nastupio je igrač koji nije bio u zapisniku

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski nogometaši do 21 godine starosti upisali su novu pobjedu u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na Europsko prvenstvo, no upitno je što će se po pitanju njihova 2-1 slavlja protiv Estonije još dogoditi.

Tu bi utakmicu nogometaši Nenada Gračana mogli izgubiti za ‘zelenim stolom’ zbog pogreške iz 46. minute ogleda u kojem je na travnjak, umjesto Antonija Milića, ušao Ivan Fiolić. Problem je u tome što Lokomotivin napadač nije bio u zapisniku utakmice igrane u ponedjeljak u Zaprešiću.

Šuker bez komentara

Sve ovo znači da će posla moguće opet imati Uefina Disciplinska komisija koja je, podsjetimo, nedavno zbog slične situacije izbacila Dinamove juniore iz Lige prvaka. Bude li se Estonija žalila i utvrdi li se da delegat utakmice ne snosi odgovornost za ovo što se dogodilo, za očekivati je da će utakmica biti registrirana rezultatom 3-0 za u ponedjeljak poraženi sastav.

“Čuo jesam nešto o toj temi, ali stvarno ne znam što se događa. Nije do mene”, prenosi Goal.com riječi Fiolića.

S druge strane, izbornik reprezentacije Gračan i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker nisu se željeli očitovati o ovome što se dogodilo, javlja isti izvor.

Zabili Pavičić i Perica

Inače, Hrvatska je do pobjede stigla pogocima Domagoja Pavičića iz pete, odnosno Stipe Perice iz 41. minute. Pavičić je pogodio s 20-ak metara, a Perica ‘ispravio’ svoj nerealizirani jedanaesterac, kojeg je izborio Bartolec, odnosno iskoristio činjenicu da je lopta nakon obrane Vaikle ponovno stigla do njega koji je u toj prilici bio precizan. Na konačnih 2-1 u 53. minuti smanjio je Robert Kirss nakon pogreške Pavičića koji se s loptom zaigrao na vrhu svog šesnaesterca.