Hrvatska U-17 reprezentacija u prvoj utakmici na svjetskom prvenstvu u Čileu osvojila bod protiv domaćina

U idućem susretu naši nogometaši sučeliti će se s reprezentacijom SAD-a

Croatia's players celebrate their goal during an Under 17 World Cup football match between Croatia and Chile at the  National Stadium  in Santiago on October 17, 2015. AFP PHOTO/MARCELO HERNANDEZ /PHOTOSPORT
FOTO: AFP

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina odigrala je u Čileu utakmicu otvaranja Svjetskog prvenstva i osvojila svoj prvi bod. U susretu s domaćinima na stadionu u Santiagu, naši mladi nogometaši osvojili su svoj prvi bod (utakmica je završena rezultatom 1:1).

Hrvatska je povela već u 8. minuti pogotkom kapetana Nikole More koji je s 14 metara loptom prebacio čileanskog vratara Lopeza. No Čile je uspio uzvratiti u 33. minuti, kada je nakon lijepog proigravanja Leiva matirao hrvatskog čuvara mreže Šempera.

Čileanci propustili najveću šansu na utakmici

Naši su nogometaši, među kojima je u početnoj postavi bilo devet igrača Dinama, a u drugom dijelu ušao je i deseti, u prvom poluvremenu više imali loptu u svom posjedu, ali prema Lopezu su uputili samo 4 udarca. Iako su u nastavku krenuli agresivnije, najveću priliku imali su ponovno Čileanci koji su u 56. minuti zapucali veliku šansu za vodstvo. Hrvatska je u završnom dijelu susreta mogla doći do pobjede kad su uputili nekoliko opasnih udaraca prema domaćoj mreži, no nisu uspjeli matirati Lopeza.

U drugoj utakmici prvog kola Skupine A Nigerija je pobijedila SAD 2:0 te zauzela prvo mjesto u skupini, a u drugom se kolu u Vina del Maru sastaju SAD i Hrvatska, te Čile i Nigerija. Te su utakmice na rasporedu 20. listopada.