Ivo Iličević prelazi iz HSV-a u Werder (koji je potvrdio da za jednog Hrvata ondje više nema mjesta)

Iličević odlazi zbog izostanka dogovora oko financijskih uvjeta

FOTO: AFP

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac (možda i budući) Ivo Iličević na kraju aktualne sezone definitivno napušta HSV čiji je član od 2011. godine.

Iličeviću na kraju sezone istječe ugovor s Hamburžanima koji su odlučili da neće nastaviti suradnju s 29-godišnjim krilnim igračem. Ne zato što su nezadovoljni njegovim igrama, nego zbog izostanka dogovora oko financijskih uvjeta.

Tako barem tvrdi dnevni list Kreiszeitung Syke koji navodi da će Iličević od ljeta biti igrač Werdera iz Bremena što znači da će se preseliti svega stotinjak kilometara dalje. Spomenuti lokalni dnevnik iz pokrajine Donje Saske ističe da je transfer već dogovoren iako to sportski direktor kluba Thomas Eichin nije želio potvrditi.

Odigrao sve utakmice ove sezone

Iličević je nakon dolaska trenera Bruna Labbadije postao jedan od ključnih igrača HSV-a. Ove je sezone odigrao svih 19 utakmica u Bundesligi, upisavši pritom dva pogotka i tri asistencije. Prije HSV-a je igrao za Darmstadt, Bochum, Greuther Fürth i Kaiserslautern, a Werder bi mu trebao biti šesti klub u karijeri.

Za hrvatsku je reprezentaciju skupio osam nastupa, a posljednji je put dres nacionalne momčadi nosio protiv Islanda, u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Dodajmo ovome da je karijera Matea Pavlovića u bremenskom klubu stigla kraju, javlja isti izvor. Bivši igrač mlađih dobnih kategorija hrvatske reprezentacije slobodan si je pronaći klub u kojem će nastaviti igrati.