Jedan korisnik Twittera dao je najbolji komentar na Lovrenovu ozljedu (koju je dio navijača Liverpoola jedva dočekao)

Branič bi prema informacijama iz britanskih medija mogao pauzirati dva mjeseca

Lovrena iznose s terena
FOTO: AFP

Dejan Lovren ozlijedio je gležanj tijekom sinoćnjeg Liga kup dvoboja između njegovog Liverpoola i Carlislea. Dok se čekaju službene prognoze o težini njegove ozljede, britanski mediji su objavili da bi mogao pauzirati dva mjeseca. U međuvremenu reakcije Liverpoolovih navijača na ozljedu njihovog stopera prilično su neobične s obzirom da većina njih slavi ozljedu stopera, kojeg je klub prošle sezone doveo u rekordnom iznosu iz Southamptona.

Njega, naime, dio navijača okrivljuje za loše rezultate kluba, uz naravno trenera Brendana Rodgersa. Možda je to i pomalo nepravedno s obzirom da je Lovren statistički bio jedan od najboljih braniča u Engleskoj prošle sezone. No, niti to nije kupilo naklonost navijača prema njemu.

Nedozvoljene pogreške

Hrvatskom braniču u prilog ne ide što igra na poziciji gdje pogreške nisu dozvoljene, jer one znače primljeni pogodak, a upravo poslije svakog propusta Liverpoolove obrane Lovren dolazi na udar navijača. Razlog tomu je jasan. Nezadovoljni rezultatima oni moraju pronaći krivca, a Lovren je idealan za to jer se radi o najskupljem braniču u povijesti tog kluba.

Liverpool je za njega prije malo više od godinu dana izdvojio 25,3 milijuna eura. On im je to vratio tako što je prema podacima Centra za sportska istraživanja (CIES) u Engleskoj bio najbolji među braničima po broju dodavanja, spašenim i oduzetim loptama, duelima i stvorenim prilikama te udarcima po protivničkim vratima.

Stoga je sigurno da Lovren ne zaslužuje toliki progon vlastitih navijača, a to je možda i najbolje opisano u jednom komentaru na Twitteru.

“Sretni ste što vam se ozlijedio vlastiti igrač i neće ga biti mjesecima. Mislim da ne možete ići niže od ovoga”, poruka je koja možda i najbolje opisuje koliko je trenutno situacija oko velikana engleskog nogometa negativna.

https://twitter.com/darrenhenn/status/646816592744026112