Jordanski princ ponovno se kandidirao za predsjednika Fife, ovaj put mu protivnik sigurno neće biti Blatter

Kandidaturu su najavili Platini, Zico i Chung Mong Joon

FIFA vice-president and contender for the role of FIFA President Prince Ali bin al Hussein leaves after delivering his speech ahead of the vote to decide on the FIFA presidency in Zurich on May 29, 2015.  Prince Ali bin al Hussein, challenging Sepp Blatter for the FIFA presidency, promised to establish "transparency" and "restore respect" for the world football body if elected.
 AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
FOTO: AFP

Jordanski princ Ali bin al-Hussein u srijedu je službeno objavio svoju kandidaturu za nasljednika Seppa Blattera na čelu Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA).

Negdašnji dopredsjednik FIFA-e je krajem svibnja izgubio izbore od Blattera, a Švicarac je zbog ogromne korupcijske afere potom podnio ostavku, pa će se novi predsjednik birati 26. veljače sljedeće godine u Zürichu.

`FIFA treba promjene, a drugi ih ne mogu provesti`

Princ al Hussein je svoju kandidaturu objavio u Ammanu, a kazao je kako je on jedini kandidat koji ima hrabrost suprotstaviti se korupciji koja uništava FIFA-u. “Prije deset mjeseci bio sam jedini koji je imao hrabrosti suprostaviti se Blatteru. FIFA više nego ikad treba promjene, a ostali kandidati ih ne mogu provesti”, kazao je 39-godišnji princ u ruševinama rimskoga amfiteatra u jordanskom glavnom gradu.

Osim jordanskog princa kandidaturu su najavaili predsjednik UEFE Michel Platini i Brazilac Zico, a prijavio se i južnokorejski milijarder Chung Mong Joonu, koji bi mogao biti suspendiran zbog brojnih kršenja etičnih pravila.
Prince Ali je inače polubrat jordanskoga kralja Abdulaha II.