Kako je Milnerov ultimatum otvorio Liverpoolova vrata Mateu Kovačiću

Vlasnici Liverpoola odlučili su zadržati Rodgersa unatoč slaboj sezoni

Inter Milan's Croatian midfielder Mateo Kovacic (L) fights for the ball with Napoli's Uruguayan defender Angel Miguel Britos during the Italian Seria A football match Inter Milan vs  Naples, on April 26, 2014 at the San Siro stadium in Milan. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Ultimatum koji bi mogao mnogo značiti Mateu Kovačiću, postavio je James Milner po svom transferu u Liverpool. Naime, prema pisanju nekih engleskih medija, nogometaš Manchester Cityja zatražio je od klupskog vrha potvrdu da će na klupi kluba u koji prelazi ostati Brendan Rodgers. Dotični menadžer inzistirao je na Milneru, a navodno je i najveći zagovornik dovođenja hrvatskog reprezentativca iz Interovih redova, pa Milnerov potez daje navijačima za pravo nadati se da će uskoro u redovima omiljenog kluba vidjeti i Kovačića.

Prema medijskim napisima Liverpool i Inter u službenim su razgovorima oko tog transfera. Kovačić je, navodi se, s Liverpoolom dogovorio osobne uvjete prelaska i samo se čeka da se usuglasi vrijednost koja bi mu omogućila Italiju zamijeniti Otokom.

Liverpoolova ponuda za sada iznosi 21 milijun, a Inter, koji od moguće prodaje Kovačića ima namjere uložiti u pojačanja, ne želi hrvatskog veznjaka prodati ispod 25 milijuna eura. Navodno je Rodgers taj koji u Kovačiću vidi dio onoga što klubu nedostaje za napad na vrh ljestvice engleskog prvenstva i očekuje se da će ustrajati u pokušaju realizacije tog transfera.

https://www.youtube.com/watch?v=eNOf7wY1gXM

Vlasnici donijeli odluku o ostanku

Milner će član Liverpoola službeno postati prvog dana srpnja, kada mu istekne ugovor s Manchester Cityjem.

Zabrinutost oko Rodgersova odlaska pojavila se sa saznanjem da je pred njega postavljen cilj plasmana među četiri najbolja kluba lige, odnosno proboj u Ligu prvaka. Osvojeno šesto mjesto označilo je neispunjenje oba cilja. Niti jedan trofej u sezoni nije osvojen i sve je vodilo raskidu suradnje kluba i 42-godišnjeg stručnjaka. Unatoč negodovanju dijela navijača, vlasnici kluba odlučili su ga zadržati, a hoće li to biti dobar potez pokazat će sljedeća sezona. Baš kao i hoće li Kovačić u njoj biti dijelom momčadi.