Trener Dinama ironično kazao predsjedniku Hajduka da može odjenuti dres i sutra suditi polufinale Kupa

"Vjerujem da će gospodin Brbić odraditi to kvalitetno sutra"

20.10.2015., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina F, 3. kolo, GNK Dinamo - FC Olympiakos. Zoran Mamic.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

U srijedu prvu polufinalnu utakmicu Hrvatskog nogometnog kupa u Splitu (17.30) igraju Hajduk i Dinamo. Treneri oba kluba odradili su konferencije za novinare, a Zoran Mamić iz Dinama bio je vrlo ironičan i za očekivati je reakciju iz Hajduka.

Upitan kakvo suđenje očekuje u Splitu, odgovorio je predsjedniku Hajduka Marinu Brbiću koji je nedavno zatražio strane suce za derbi, nakon čega mu je Mamić odgovorio da, što se njega tiče, utakmicu može suditi Torcida, a pomoćnici biti Brbić i Ljubo Pavasović-Visković (predsjednik Nadzornog odbora Hajduka):

‘Hajduk neće igrati zatvoreno’

“Vjerujem da je gospodin Brbić vidio moju poruku, naporno trenirao, da će naći pravilnu veličinu dresa i odraditi to kvalitetno sutra.”

Osvrnuo se Mamić i na sumnjivi penal kojim je Hajduk u posljednjem prvenstvenom dvoboju upisao pobjedu nad Zagrebom te Brbićevu izjavu izjavu da se utakmica ponovi.

“Za više o tome morate pitati gospodu iz Hajduka”, kratak je bio. Što se tiče utakmice Mamić je poručio kako žele napraviti dobar rezultat te da znaju što moraju napraviti na terenu, a onda je prokomentirao suparnike.

“Rezultati im nisu baš sjajni, ali imali su dosta problema s ozljedama i odlascima. Moram i malo ‘prodavati’ floskule i reći da su u Kupu uvijek moguća iznenađenja. Respektiramo ih kao i polet koji im daje domaći stadion i publika, ali želimo pokazati da smo najbolji. Dinamo je protiv svakoga u Hrvatskoj favorit. Ne mislim da će igrati zatvoreno. Neće sigurno srljati, ali domaći stadion i publika im sigurno neće dati da igraju zatvoreno”, rekao je Mamić.

Za Burića je Pjaca najopasniji

Trener Hajduka Damir Burić jasno je dao do znanja da njegovim igračima dodatna motivacija ne treba jer svi znaju što igračima znači derbi.

“Stabilizirali smo se u posljednjim utakmicama. Suparnici nam nisu stvarali prilike i to je dobro uoči Dinama. Oni protiv jakih protivnika uvijek pokažu pravo lice dok sa slabijima variraju”, kazao je Burić.

Osvrnuo se potom na Marka Pjacu, kojeg smatra najopasnijim igračem momčadi Zorana Mamića.

“Da je Velasquez zdrav to bi bilo riješeno. On je idealan za Pjacu, a ovako ćemo smisliti nešto drugo ako on ne bude mogao igrati”, napomenuo je trener bijelih.

Dobra je vijest da se Hajduku oporavio Nikola Vlašić.

“Žao mi je što nije zabio protiv Zagreba jer bi mu do vratilo samopouzdanje, ali sam siguran da će odigrati dobro s Dinamom”, poručio je Burić te je za kraj pozvao navijače na Poljud.