Na isti dan kada im se ozlijedio glavni napadač, u Leicesteru su doveli talentiranog Engleza

Demarai Gray ima 18 godina i mladi je engleski reprezentativac

England's Demarai Gray (R) challenges Mexico's Kevin Escamilla (L) during the U-21 international football match between Mexico and England as part of the Festival International Espoirs tournament at the De Lattre stadium in Aubagne, southern France, on June 3, 2015. AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
FOTO: AFP

Engleski krilni igrač, 18-godišnji Demarai Gray, novi je igrač trenutno drugoplasirane ekipe Premier lige Leicester Cityja. Gray je do sada bio član drugoligaša Birmingham Cityja, a s Leicesterom je potpisao ugovor na četiri i pol godine. Taj transfer dogodio se u ponedjeljak, isti dan kada je postalo poznato da se tom klubu ozlijedio Jamie Vardy, prvi napadač i vodeći strijelac prvenstva.

Vardy, najbolji strijelac u momčadi Claudija Ranijerija, morat će na manju operaciju prepone što znači da neće biti dostupan dva tjedna.

Tottenham i Aston Villa

U tom periodu Leicester će ovog vikenda igrati u FA kupu s Tottenhamom, nakon toga s istim klubom zaigrat će i u prvenstvu, a potom s Aston Villom. Vardy je, inače, dao 15 prvenstvenih golova uz pet asistencija, ali se posljednje tri utakmice nije upisao u strijelce.

Kramarić je ove sezone na travnjacima engleske Premier lige ubilježio samo 22 minute, a tom vremenu nije uspio zabiti pogodak. Zbog te činjenice sam je nekoliko puta izjavio da bi u siječnju želio napustit klub kako bi izborio nastup na Europskom prvenstvu. Poznat je interes talijanskih klubova poput Torina i Sampdorije.

Što se tiče Graya, on u Leicester stiže iz Birminghama, a do sada je bio član reprezentacija do 18, 19 i 20 godina.

https://twitter.com/SquawkaNews/status/684058063364603904/photo/1

Leicester je prošle sezone u posljednji trenutak izbjegao ispadanje iz Premier lige, a nakon 20 kola ove sezone zauzima drugo mjesto na ljestvici s 40 bodova, samo dva manje od vodećeg Arsenala.