Nakon plasmana na Euro Čačić kaže da ova generacija može nadmašiti uspjeh brončanih iz 1998. godine

Hrvatska je pobijedila Maltu 1:0 i izravno se plasirala na prvenstvo

11.10.2015., Zagreb - Stadion Maksimir, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Cacic odrzao konferencija za medije na kojoj je komentirao jucerasnju igru reprezentacije te odgovarao na novinarska pitanja
Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska je pobjedom nad Maltom osigurala plasman na Europsko prvenstvo, a nakon te utakmice svoja razmišljanja je iznio izbornik Vatrenih Ante Čačić koji nije skrivao zadovoljstvo.

“Od 11 velikih natjecanja hrvatska je bila na devet i prekrasan je osjećaj”, rekao je nakon trijumfa Čačić za HRT. Zahvalio je svima oko reprezentacije, ali i Niki Kovaču kojeg je naslijedio na klupi Hrvatske. “Velike zasluge imao je i imoj prethodnik. Hrvatska je zasluženo na Europskom prvenstvu, odigrala je dobre kvalifikacije i imala samo jedno posrtanje”, prokomentirao je bivši trener Dinama i Lokomotive.

Plasman na Euro Hrvatska je izborila i zahvaljujući rezultatu drugog susreta u kojemu je Italija svladala Norvešku koja je vodila do završnice utakmice. Čačić je otkrio što je poručio nogometašima nakon što je do njih stigla vijest o nepovoljnom rezultatu drugog dvoboja. “Rekao sam im da moramo razmišljati samo našoj utakmici”, otkrio je hrvatski izbornik i zatim prokomentirao susret u kojemu je njegova momčad postigla samo jedan gol iako je cijelo vrijeme dominirala: “Teško je iz svake prilike doći do realizacije, ali zasluženo smo pobijedili.”

Ante Čačić
Ante Čačić PIXSELL

Za kraj je Čačić otkrio da ima velika očekivanja od ove momčadi. Smatra da sadašnja reprezentacija može parirati onoj koja je 1998. godine osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu. “Ova generacija mora učiniti sve da izađe iz sjene Vatrenih. Vrijeme je da ih preskočimo ili u najmanju ruku poravnamo se s njima”, završio je hrvatski izbornik.