Neki španjolski mediji pišu da bi Rakitić i Messi trebali nastupiti u El Clasicu

Rakitićev vjerojatni nastup širi spektar Enriqueovih taktičkih opcija

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (R) celebrates his goal with Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi during the Spanish league football match Levante UD vs FC Barcelona at the Ciutat de Valencia stadium in Valencia on September 21, 2014.   AFP PHOTO/ JOSE JORDAN
FOTO: AFP

Ivan Rakitić trebao bi biti spreman za nadolazeći El Clasico a postoji i mogućnost da Barcelona na gostovanju kod Real Madrida 21. studenoga ipak bude osnažena za nastup Lionela Messija, javlja Mundo Deportivo.

Još je devet dana preostalo za procjenu ozljede, javlja izvor uz dodatak da je Messijeva želja za nastupom u toj utakmici ogromna. Navodno je i trener momčadi Luis Enrique zadovoljan načinom na koji se odvija oporavak najveće zvijezde njegove momčadi i argentinski napadač uskoro bi se mogao priključiti radu s ostatkom momčadi. Ova je informacija suprotna mišljenju liječnika argentinske nogometne reprezentacije Homero de Agostino koji je u srijedu obrazložio svoje viđenje ozljede lijevog Messijevog koljena i oporavka koji je u tijeku.

Velike su šanse da u El Clasicu nastupi i Barcelonin hrvatski veznjak Ivan Rakitić za kojeg se kazuje da dobro napreduje posljednjih dana i da će njegov očekivani povratak proširiti spektar Enriqueovih taktičkih opcija.