Ovi podaci otkrivaju koliko je De Gea važan Manchester Unitedu (i zašto ga Real želi)

Španjolski golman trenutno je šesti najbolji u Premier ligi

FOTO: AFP

Španjolski vratar i član manchester Uniteda David de Gea jedna je od najvećih zvijezda u engleskoj Premier ligi i izuzetno važan dio ekipe Louisa van Gaala. Prošlo ljeto vrlo blizu njegovog transfera bio je španjolski velikan Real Madrid, a u srijedu je portal za nogometnu statistiku Who Scored? objavio podatke koji objektivno pokazuju De Gein utjecaj na rezultate Crvenih vragova.

Tako se vidi da je on u sezoni 2011./2012., svojoj prvoj u Unitedu nakon dolaska iz Atletico Madrida, bio najbolji vratar po postotku obranjenih udaraca. Taj je postotak iznosio 77,3%. U sezoni nakon toga taj je postotak iznosio 75,7% i bio je treći najbolji u prvenstvu.

Može biti još bolji

Zatim, u sezoni 2013./2014. imao je nešto slabiji postofak obrana, ali je on i dalje iznosio impresivnih 70,7%, što mu je donijelo deseto mjesto na popisu najuspješnijih vratara u ligi. Isto mjesto je zauzeo i u sezoni 2014./15. sa 69,4% obrana, a ove sezone je na 72,5% i šesti je najbolji vratar Premier lige. Naravno, taj postotak on još može do kraja sezone poboljšati.

https://www.youtube.com/watch?v=mG4ReR4hj1E