Preporučamo četiri utakmice koje ovog vikenda ne smijete propustiti

U subotu će se u Bundesligi sučeliti Olićev HSV i Perišićev Wolfsburg

Manchester United’s English striker Wayne Rooney (L) is congratulated by Manchester United’s Argentinian midfielder Angel Di Maria (R) after scoring their second goal during the English Premier League football match between Manchester United and Aston Villa at Old Trafford in Manchester, North West England on April 4, 2015. AFP PHOTO / OLI SCARFF RESTRICTED TO […]
FOTO: AFP

Ovog vikenda očekuju nas vrlo bitni dvoboji koji će možda presuditi o prvaku nacionalnih liga. Osim toga, pošto se bliži kraj svih natjecanja, momčadi također love pozicije koje vode u europska natjecanja sljedeće sezone.

U subotu će se u Bundesligi odigrati utakmica u kojoj će naš Ivica Olić u HSV-u istrčati protiv bivšeg kluba Wolfsburga i suigrača iz reprezentacije Ivana Perišića. Također igra se i zanimljiva uitakmica u Sevilli, gdje im u goste dolazi bivši kapetan, a sada igrač Barcelone, Ivan Rakitić. U nedjelju su na rasporedu derbi za Manchester i lov Napolija na Fiorentinu za mjesto u Eurokupovima.

HSV-Wolfsburg, subota 18:30h

Nažalost klub našeg Ivice Olića još uvijek nije uspio izaći iz zone ispadanja od koje ga trenutno dijeli tri boda. Teško da HSV može računati na pobjedu protiv sjajnog Wolfsuburga koji još uvijek vjeruje u ligaški naslov bez obzira na deset bodova zaostatka koliko ih dijeli od Bayerna. Bez obzira na to što je Wolfsburg trenutno kvalitetnija, mlađa i bolja momčad, imperativ i motiv pobjede je ovdje ipak na strani HSV-a koji ima puno realnije šanse za napredak na ljestvici.

Wolfsburgovoj momčadi će nedostajati Brazilac Luiz Gustavo, bitan dio njihovog sustava, koji će propustiti utkamicu zbog deset žuith karotna i suspenzije koju je zaradio. Očekuje se nastup Ivana Perišića u prvih 11, dok je Ivica Olić gotovo siguran za početak kao vjerojatno najbolji njihov pojedinac.

Sevilla-Barcelona, subota 20:00h

Vrlo teško gostovanje očekuje Barcelonu u njezinoj borbi za naslov. Naime, Sevilla još uvijek nije izgubila utkamicu na domaćem Pizjuanu, što dovoljno govori o tome koliko će teško biti Barceloni potvrditi svoje prvo mjesto na ljestvici, s time da ih sljedeći tjedan očekuje vrlo težak dvoboj u četvrtfinalu Lige Prvaka protiv PSG-a.

https://www.youtube.com/watch?v=ub5PXxXEID4

Sevilla također ima velike ambicije ulaska u Ligu prvaka i četvrte pozicije od koje ih dijeli samo jedan bod. S obzirom na okolnosti u kojima se ove dvije momčadi nalaze borbe i uzbuđenja neće nedostajati. Treba napomenuti kako se u prvih 11 očekuje nastup našeg Ivana Rakitića, bivšeg kapetnaa Seville, s kojim Barcelona u svojih prvih 11 rijetko gubi.

Manchester United-Manchester City, nedjelja 17:00h

Uzbudljiva utakmica očekuje nas na Old Traffordu gdje će se u izravnoj borbi za Ligu prvaka sučeliti gradski rivali. Iako oba kluba imaju šanse za naslov, teško da će ugroziti Chelsea. Naravno, poznavajući ova dva kluba i njihovu prošlost definitvno će se ići na pobjedu, pogotovo Manchester United koji je ulovio dobru formu i za kojeg će nakon duge stanke, možda nastupiti Robin van Persie.

https://www.youtube.com/watch?v=lF7AXUPUqVw

Napoli-Fiorentina, nedjelja 15:00h

Napoli u zadnje vrijeme niže loše rezultate te se nalazi na šestom mjestu u Serie A, dok Fiorentina na četvrtom mjestu drži ulazincu za Euro natjecanja sljedeće sezone. Pobjeda u nedjelju će i jednima i drugima biti korak bliže možda čak i trećem mjestu koje vodi u Ligu prvaka a trenutno se tamo nalazi Lazio sa šest bodova prednosti. Treba napomenuti kako će to biti i dvoboj dvaju naših reprezentativaca Ivana Strinića (Napoli) i Milana Badelja (Fiorentina).