Ovom pobjedom Arsenal je (barem) na jedan dan preuzeo vrh ljestvice i sad se nada Mourinhovoj pomoći

Giroud je postao šesti igrač Arsenala s najmanje 50 golova u Premiershipu

Barem na jedan dan, nogometaši Arsenala preuzeli su vrh engleskog Premiershipa. Momčad Arsenea Wengera pobijedila je u gostima Aston Villu, posljednju momčad prvenstva s 2:0 i došla do 33 boda, jednog više od Manchester Cityja i Leicestera.

Topnici su u sjajnoj formi, prošlog su tjedna osigurali nastavak natjecanja u Ligi prvaka svladavši Olimpiacos s 3:0. Sva tri gola u Pireju je postigao Olivier Giroud, a niz je nastavio i ove nedjelje na Villa Parku.

U društvu Henryja, Bergkampa, Wrighta…

Francuski napadač zabio je u 8. minuti s bijele točke, nakon prekršaja Huttona na Walcottu. Bio je to Giroudov 50. premijerligaški gol, a prije njega to je uspjelo još šestorici Arsenalovih nogometaša. U uglednom društvu su Ian Wright, Robin van Persie, Dennis Bergkamp, Theo Walcott i dvojica Giroudovih sunarodnjaka, Thierry Henry i Robert Pires.

Bila je to peta utakmica u nizu protiv Aston Ville na kojoj je Giroud bio strijelac.

Na 2:0 je povisio Aaron Ramsey u 38. minuti na sjajno proigravanje Mesuta Özila. Njemački reprezentativac najbolji je asistent u Ligama petice, u dosadašnjem dijelu sezone 13 puta je dodao izravno za pogodak.

Leicester igra sutra s Chelseajem

Arsenalu je zbilja krenulo, a Arsene Wenger se sad mora nadati pomoći svog najvećeg suparnika Josea Mourinha. Sutra Chelsea igra s Leicesterom koji je samo bod iza Arsenala…