Ponovio Bebetovo postignuće, zabio 17 golova i osigurao si prelazak u Porto

Rayo Vallecano napušta kao najbolji strijelac sezone. Zabio je 17 golova

Rayo Vallecano's forward Alberto Bueno Calvo controls the ball during the Spanish league football match Rayo Vallecano de Madrid vs Club Atletico de Madrid at Vallecas stadium in Madrid on August 25, 2014. AFP PHOTO/ PEDRO ARMESTRE
FOTO: AFP

Petogodišnji ugovor s Portom potpisao je dojučerašnji ofenzivni nogometaš Rayo Vallecanoa, 27-godišnji Alberto Bueno. Strijelcu 17 ligaških ovosezonskih golova u Primeri stavljena je odštetna klauzula u ugovor visoka 40 milijuna eura.

Riječ je o nogometašu koji je prošao sve mlađe kategorije španjolske nogometne reprezentacije, a karijeru započeo u madridskom Realu. Sreću je tražio i u Valladolidu, bio na posudbi u Derby Countyju, a do ovog transfera branio boje kluba u kojem je i ponovio uspjeh legendarnog brazilskog napadača Bebeta.

Naime, samo su njih dvojica u tako kratkom razdoblju u Primeri uspjela četiri se puta upisati u listu strijelaca. Bebetu je to, doduše, uspjelo u samo šest minuta utakmice protiv Albacetea u sezoni 1995/96 dok je igrao za Deportivo, a Buenu u 14 u utakmici protiv Levantea. Učinio je to zabivši savršeni hat-trick u 25. kolu španjolskog prvenstva, načevši suparnika glavom, potom lijevom, pa desnom nogom, kojom je i zaključio svoju večer iz snova.

https://www.youtube.com/watch?v=C8qb6XQoMr0