Ništa od senzacije u Kupu, Dinamo okrenuo u Ždralovima i slavio 3-1

U tijeku su Kup utakmice, a Dinamo gostuje u Ždralovima

27.10.2015., Zdralovi - Hrvatski nogometni kup, osmina finala, NK Mladost Zdralovi - GNK Dinamo. Photo: Damir Spehar/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Nogometaši zargrebačkog Dinama izborili su četvrtinu finala Hrvatskog kupa pobjedom proptiv trećeligaša Mladosti iz Ždralova. Trener Zoran Mamić izveo je drugu momčad na teren s Hodžićem i Henríquezom u napadu. Upravo je Čilenaac imao nekolikom prilika u prvom pouvremenu.

Iznenađenje

Prvo je u desetoj minuti odlično tukao, ali je vratar Mladosti dobro dočekao njegov udarac. Sedam minuta kansdije Ćorić mu je nesebično dodao u prilici kada je mogao i sam pucati, ali je obrana očistila opasnost. U 38. minuti domaćini su iznenađujuće poveli. Domaćini su izveli korner, a lopta je došla do Ivana Starčevića, koji nogomem iz prve šalje loptu u mrežu.

Mladost iz Ždralova darivala Mamića

Fotogalerija: Zdravko Mamić u svom je rodnom mjestu dočekan s oduševljenjem. Posebice nakon što je od predsjednika kluba dobio poklon karikaturu, a zauzvrat je obećao donirati 300.000 kuna za školu nogometa

Ključan potez

Na početku drugog poluvremena Mamić je povukao ključni pozet. Umjesto Borasa u igru je uveo Soudanija. Alžirac je u 62. minuti s desne strane ubacio za Hodžića, a on je glavom zabio za izjednačenje. Osam minuta kasnije Henriquez je zabio gol. Pavičić je ušao s u kazneni prostor, dodao je Ćoriću, a on u sredini poslužuje Henriqueza koji lako zabija gol. Pred kraj utakmice, točnije u 87. minuti Hodžić je s lijeve strane ubacio u sredinu za Soudanija, koji desnom nogom šalje loptu u mrežu i osigurava prolaz Dinamu.


Madost – Dinamo 1:2 (Starčević 38, Hodžić 62, Henríquez 70, Soudani 87)

MLADOST: Srbljanović – Starčević, Kukec, Maras, Ivančić, Kozić, Vrbanić, Sabljić, Trupac, Pleić, Sučić

DINAMO: Ježina – Boras, Benković, Musa, Mamić, Pavičić, Šovšić, Cekici, Ćorić, Hodžić, Henríquez

Kraj

87. minuta – GOOL Hodžić je s lijeve strane ubacio u sredinu za Soudanija, koji desnom nogomm šalje loptu u mrežu.

82. minuta – Benković (Dinamo) sjano je reagirao u trenutku kada se Pleić spremao na udarac.

80. minuta – Soudani je sam krenuo prema golu, ali je vratar Mladosti sjajno reagirao.

70. minuta – GOOL Henriquez je zabio za preokret modrih. Pavičić je ušao s u kazneni prostor, dodao je Ćoriću, a on u sredini poslužuje Henriqueza koji lako zabija gol.

66. minuta – Iz igre je izašao Musa, a na terenu je Šunjić.

62. minuta – GOOL Soudani je ubacio s desne strane u sredinu za Hodžića, napadač Dinama glavom je poslao loptu u mrežu.

61. minuta – Sučić je pucao s 40-ak metara iz slobodnog udarca, ali otišlo je pored gola.

57. minuta – Henriquez je imao jednu priliku, ali obrana domaćih je za sada dobro posložena.

52. minuta – Soudani je ušao umjesto Borasa. Dosta neplanirano s obzirom da ga je trener Mamić htio odmoriti za prvenstvenu utakmicu sa Splitom u petak.

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

Nakon prvog poluvremena utakmice osmine finala Hravstkog kupa Mladost vodi s 1-0. Gol je u 38. minuti zabio Ivan Stračević. Modri su inače prvi zaprijetili. U šestoj minuti Cekici je imao dvije šanse. Henriquez je sjajno tukao u desetoj minuti, ali je golman Mladosti fantastično reagirao. Čileanac se našao u još jednoj šansi u 17. minutu. Ćorić mu je nesebično dodao, a mogao je i sam pucati, ali je promašio loptu te su domaćini očistili opasnost.

38. minuta – GOOL Mladost vodi 1:0! Strijelac je Ivan Starčević. Domaćini su izveli korner, ubačaj dolazi do Starčevića koji nogom iz prve šalje loptu u mrežu!